Василије Вујичић и Јулијана Елековић спортиста и спортисткиња године града Зворника за 2018. годину

Зворник, 26.01.2019. године

Спортиста године града Зворника за 2018. годину је џудиста Василије Вујичић, а спортисткиња године текводоисткиња Јулијана Елековић. Њима је пехаре и награде уручио градоначелник Зворника Зоран Стевановић на манифестације „Избор спортисте године града Зворника“ која је одржана у оквиру „Светосавске недеље“ 22 пут заредом.

Вујичић је џудиста је „Српског Сокола“ и репрезентативац БиХ. У 2018. години освојио је прво мјесто на сениорском Првенству Балкана, а друго и треће мјесто на јуниорским европским куповима у Сарајеву и Румунији. Једини је спортиста који је наступајући за неки спортски клуб из Зворника био изабран на треће мјесто међу 10 најбољих спортиста Републике Српске икада. Ово је тречи пут да је проглашен за спортисту града Зворника.

Елековићева је члан Теквондо клуба „Српски Соко“ и репрезентативка БиХ. У 2018. години освојила је  треће мјесто у категорији јуниорки на Европском првенству у Естонији. Уједно, јуниорски је првак Републике Српске и вицешампион БиХ.

Обоје су истакли да им признање значи веома много.

– Ово признање ми веома много значи, јер сам најбољи у свом граду одакле потичем и гдје јесам. У овој години циљ ми је да се попнем за још неку степеницу, односно на Свјетско првенство и можда да дођем до медаље – рекао је Вујичић

Елековићева је је нагласила да јој је признање велики мотив да настави да се бави теквондоом.

– У овој години циљ су ми многа међународна такмичења међу њима Гран При који ће се одржати у нашем граду, као и Европско првенство у Италији – најавила је Елековићева.

Градоначелник Стевановић је честитао свим добитницима признања истакавши да је веома добро што у нашем граду расте број најмлађих суграђана који су укључени у спортске тренинге.

– Ми чинимо све да им створимо још боље услове па тако ћемо за нешто више од мјесец дана пустити у употребу новоизграђену спортску дворану при Основној школи у Каракају која је прилагођена и одржавању већих спортских манифестација, прије свега такмичарских утакмица у одбојци и кошарци. Мислим да је то још један искорак напријед, јер стварамо младе спортисте, стварамо им радне навике, осјећај за такмичења и развијамо њихов такмичарски дух. Хвала свима који су вечерас овдје, нашем жирију који је имао тежак посао, јер је било пуно квалитетних спортиста. Обавеза је Градске управе да и даље чинимо све да се услови за тренинг и рад спортиста стално подижу на виши ниво – рекао је градоначелник.

За најбољи спортски клуб проглашен је Одбојкашки клуб „Дрина Зворник“ који је једини спортски колектив у нашем граду који има мушку и женску сениорску селекцију у екипном спорту. Мушка сениорска екипа је лидер Првенства Републике Српске. Женска сениорска селекција је такође на првом мјесту. Такође, све млађе селекције су својим играма оствариле право учешћа на финалним турнирима Републике Српске. Признање је уручено тренеру Младену Суботићу

Спортски амбасадори године су Валентина Шакотић (фудбал) и Филип Џинић (бокс), најбољи тренер је Душко Кусмук (теквондо), спортски радник године је Сузана Дамјановић (џудо), најбољи тренер млађих категорија Младен Ристић (теквондо), а најбољи спортски радник у нижим ранговима такмичења Слободан Радовић (фудбал).

На 3. мјесту најбољих спортиста у 2018. години је кик боксер Никола Дробњак, на 4. мјесту атлетичар Алесандро Манојловић, пети је одбојкашица Ана Драгутиновић, шеста је кајакашица Адиса Мархошевић, седми је рукометаш Драган Чворић, осма је фудбалерка Милана Јовић, на 9. мјесту најбољих спортиста је боксер Драгољуб Кулић и на 10 мјесту је кошаркаш Немања Рељић.

У категорији талентованих спортиста од 12 до16 година су Зорана Сандић (теквондоиста), Данило Ковачевић (џудиста), Радомир Томић (тенисер), Стефан Чоњић (фудбалер), Сакиб Капиџић (кајакаш), Ђорђе Крстић (теквондоиста), Лука Миловановић (боксер), Предраг Пелемиш (кошаркаш), Огњен Еркић (рукометаш) и Лука Делић (одбојкаш).

Додијељена су и два специјална признања и то боксерском тренеру Мирку Ждрало за допринос развоју бокса на подручју града Зворника који је оснивач и тренер Клуба борилачких спортова „Обилић“, проглашен је за најуспјешнијег тренера од стране Боксерског савеза Републике Српске, тренер је младе репрезентације БиХ. Друго Специјално признање за  допринос развоју манифестације Избор спортисте године додијељено је Милану Цвијетиновићу, човјеку који је кроз свој радни вијек и на различитим позицијама увијек доприносио развоју локалне заједнице. Подржавао је иницијативе које су биле крунисане бројним акцијама и резултатима. Начелник је Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Зворника.

У музичком дијелу манифестације „Избор спортисте године града Зворника“ наступило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

2