Усвојен буџет града Зворника за 2018. годину

Буџет града Зворник за 2018. годину у износу од 26.450.000 КМ усвојен је на 12. редовној и последњој овогодишњој сједници Скупштине града Зворник.

Према ријечима Срђана Деспића, в.д. начелника Одјељења за финансије у протеклом периоду испоштована је процедура предлагања и планирања буџета, одржане су јавне расправе.

„Ми смо за овај буџет прије свега добили сагласност Министарства финансија у Влади Републике Српске. Од њих смо добили и одређене препоруке које смо свакако уврстили у наш буџет.  У Нацрту који је усвојен на прошлој сједници био је износ од 22.100.000 КМ и са планираним кредитним задужењима добили смо износ буџета од 26.450.000 КМ“, рекао је начелник финансија Деспић.

На дневном реду предложено је било 12 тачака, док је Разматрање Приједлога Одлуке о комуналној накнади скинуто са дневног реда.

Одборници Скупштине града разматрали су Процјену угрожености од елементарне непогоде и друге несреће, Информацију о стању пописа и уписа имовине града Зворника, те Приједлог Одлуке о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју града Зворника за 2018. годину. Овом Одлуком предвиђено је да пореска стопа за опорезивање непокретности буде у висини од 0,14 %.

План рада Скупштине града Зворник за 2018. годину разматран је на данашњој сједници, као и именовање секретара Скупштине града, Зорана Ђукановића.

„Наше сједнице су у овој години биле веома ефикасне и трудили смо се да темељном припремом скратимо вријеме проведено у непотребним расправама већ да конструктивним критикама и дијалогом дођемо до најбољих рјешења. Свјесни смо да од нашег залагања и међусобне сарадње зависи квалитет одлука и задовољство грађана. Они су бирали парламент и дали му повјерење, а на нама је да то и оправдамо“ , истакао је секретар Ђукановић. Према његовим ријечима у наредној години Скупштина града Зворника планира да има мјесечно по једну редовну сједницу и да настави истим темпом у испуњавању свакодневних задатака.

Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника захвалио се одборницима на досадашњем раду: „Надам се да ћемо и у наредној години имати овако висок степен координације и добре и квалитетне сарадње. Наш заједнички циљ, Градске управе и Скупштине града јесте да су нам услуге на највишем нивоу и да имамо задовољне грађане. Срећна вам Нова 2018. година и предстојећи празници.“

3