Успјешно проведена акција чишћења и озелењавања у ТШЦ-у

 

Зворник, 26.04.2017. године

У оквиру Кампање „Април мјесец чистоће“ данас су Савјет ученика и руководство Техничког школског центра спровели акцију чишћења и озелењавања у дворишту ове школе. Простор је уљепшан са садницама птује и цвијећем које је обезбиједила Градска управа Зворник.

Директор школе Горан Грујић рекао је да је одзив ученика био изузетно добар, оцијенивши акцију веома успјешном. Он је додао да ова школа сваке године учествује у Кампањи Градске управе „Април мјесец чистоће“ која увијек за резултат има љепше и чистије двориште.

– За акцију се пријавило преко 100 ученика и сви су активно узели учешћа у њој. Посађено је 15 стабала птује и доста једногодишњег и вишегодишњег цвијећа, ученици су очистили двориште и око дворишта, док су наши радници претходно покосили траву – рекао је Грујић.

Предсједник Савјета ученика школе Иван Манојловић рекао је да су се данас ученици показали као чувари природе, те да би сличне акције требало спроводити чешће.

– Данашња акција поклопила се и са обиљежавањем Седмице средњошколаца чији је циљ промовисање рада Савјета ученика, реализовање заједничких активности, али и дружење ученика. Тако смо у понедељак у школи имали пројекцију једне комедије, јуче приредбу у Дому омладине коју су извели ученици Рецитаторске и Драмске секције, данас ову акцију, а планиране су активности и за наредна два дана – рекао је Манојловић.

У оквиру Кампање Градске управе „Април мјесец чистоће“ засађено je 100 садница тополе на градској плажи, а новим садницама биће уљепшане и зелене површине у граду, очишћено излетиште „Каплан“ и Ђурђев град, као и дјечија игралишта, те уклоњене дивље депоније по мјесним заједницама. Комунална полиција Града Зворника одржала је предавања о заштити животне средине са акцентом на рециклирање отпада у Дјечијем вртићу и Основној школи „Свети Сава“, док ће у сарадњи са Маркетима „Зворничанка“ бити вршена подјела платнених торби са циљем смањења отпада од најлонских кеса у природи.

4