Уручена постхумна одликовања породицама 16 погинулих бораца ВРС

Зворник, 27.10.2017. године

Изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић данас је у Зворнику у име Предсједника Републике Српске Милорада Додика уручио постхумно Медаље заслуга за народ породицама 16 погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја Зворника, Братунца, Власенице, Сребренице и Осмака.

Драгичевић је подсјетио да је 2012. године, на иницијативу Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Борачке организације Републике Српске предсједник Републике Српске донио одлуку да све погинуле борце постхумно одликује Медаљом заслуга за народ. До данас су подијељена 1.564 одликовања.

– Наша је обавеза и трајна одговорност да не заборавимо оне који су уградили своје животе у Републику Српску, који су остали на вјечној стражи и чувају границе Републике Српске која је  настала у тешка времена када окружење није разумјело жељу српског народа да има иста права као и сви други и да остану на својим огњиштима. У одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је преко 25.000 бораца, а ова додјела ће бити настављена док сви не буду постхумно одликовани – поручио је Драгичевић.

У име градоначелника Зворника Зорана Стевановића присутне  је поздравила шеф кабинета градоначелника Драгана Милошевић.

– Тешко је пронаћи адекватан начин да искажемо захвалност за оно што су борци протеклог рата дали, уграђујући своје животе у темеље Републике Српске. Не постоје ријечи које могу утјешити њихове најмилије и данас смо овдје да за 16 бораца кажемо велико хвала.  Постхумно одликовање је само још један начин да одамо почаст нашим синовима, очевима, браћи, пријатељима – рекла је Милошевићева која је нагласила да је подршка породицама погинулих бораца и борачкој популацији трајна активност Градске управе са којом ће бити настављено и убудуће.

4