Улична трка окупила око 1.000 учесника

Зворник, 22.05.2018. године

Улична трка предшколаца, основаца и средњошколаца, још је једна манифестација која је одржана данас поводом 21. маја, Дана града Зворника.

Ове године окупила је око 1.000 учесника који су трчали 24 трке у главној градској улици.

Манифестацију је отворио Огњен Павловић, савјетник градоначелника Зворника, који се захвалио Атлетском клубу на доброј организацији и масовности, чиме су, како је рекао, допринели  да градске мајске свечаности буду још љепше и успјешније.

Славица Мандић, секретар зворничког Атлетског клуба, који је организатор ове манифестације, рекла је да су поред ученика из свих зворничких школа и малишана из вртића, међу учесницима и чланови два атлетска клуба из Прњавора и Атлетског клуба из Власенице.

– Уличном трком обухваћени су сви узрасти, а одвојено су трчали дјечаци и дјевојчице. Дужине стаза су од 50 до 800 метара, у зависности од узраста. За три најбржа учесника у свакој трци обезбијеђене су награде. Овом приликом захваљујемо се Градској управи која је покровитељ Уличне трке, као и спонзорима – рекла је Мандићева.

Мандићева је истакла да се кроз ову манифестацију која се одржава четврту годину заредом промовише здрав начин живота, те да је специфична, јер у њој могу да учествују сви спортисти с обзиром да је трчање основа сваког спорта.

6