Ученици организовали дегустацију прозивода за суграђане

Зворник, 22.05.2018. године

У окриву обиљежавања Дана града Зворника, 21. маја, ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић“ организовали су дегустацију сланих и слатких јела која су научили да спремају у школи. Дегустација је приређена у главној улици на штандовима гдје су суграђани могли да пробају више врста специјалитета у оквру догађаја под називом „Кувамо свом граду“.

– Наши кувари и конобари су се три дана трудили да направе ове производе и презентују то својим суграђанима. То су ученици другог разреда угоститељске школе који су суграђанима представили шта су научили на практичној настави. Поред тога, ми смо се на овај начин прикључили обиљежавању веома важног датума, Дана града Зворника – рекла је директорица школе Биљана Писић.

Штандове је обишао и градоначелник Зворника Зоран Стевановић са замјеником Бојаном Ивановићем који су похвалили ученике, јер су направили укусне слатке и слане производе и тиме показали да су вредни и да су пуно научили. Похвале нису изостале ни за професоре који су успјешно пренијели знање на ученике.

Градска развојна агенција из Источног Сарајева, односно Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа реализатори су пројекта „Прилика плус“, који подржава Влада Швајцарске, у оквиру чега су ученици добили 1.000 КМ за набавку материјала за спремање ових посластица.

6