У Зворнику промовисани „Дани билећких производа и стваралаштва 2016

У Зворнику промовисани „Дани билећких производа и стваралаштва 2016.“

У Зворнику промовисани „Дани билећких производа и стваралаштва 2016

Зворник, 07.06.2016. године
У Зворнику промовисани „Дани билећких производа и стваралаштва 2016.“

Представници општине Билећа промовисали су у Зворнику манифестацију „Дани билећких производа и стваралаштва 2016.“ која се ове године одржава трећи пут заредом.

Циљ манифестације је промовисање ове општине и привлачење што већег броја инвеститора, склопање пријатељстава и успостава разних видова сарадње.

Радислав Уљаревић, директор Центра за информисање и главни и одговорни уредник „Радио Билеће“, рекао је да се у оквиру манифестације организује сајам на коме ће излагачи  представити своје производе и своје стваралаштво, односно све оно чиме Билећа располаже, а такође ће се представити и излагачи из других општина и градова Републике Српске.

– Сви они који буду учествовали на сајму моћи ће потпуно бесплатно да користе штандове које за њих обезбјеђује Општина Билећа која је главни покровитељ и организатор сајма. Ове године очекујемо већи број излагача и посјетилаца, јер се обиљежава 70 година од оснивања Школе резервних официра, тако да се очекује и долазак око 1.000 питомаца бивше Школе из свих држава некадашње Југославије. На сајму ће бити приређен и богат културно – умјетнички програм – рекао је Уљаревић.

Он је додао да ће манифестација трајати три дана, од 17. до 19. јуна, с тим да је свечано отварање 18. јуна када се очекују и званичници из Републике Српске и бројни други гости.

– Овим путем се захваљујем градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу који је прошле године био гост на сајму, када смо и дошли на идеју да организујемо промоцију билећке манифестације у Зворнику. Овим путем позивам привреднике, културне раднике и све Зворничане да дођу у Билећу од 17. до 19. јуна дана, имаћете сасвим сигурно много тога да виде. То је и прилика да успоставимо познанства и наставимо сарадњу кроз привредне, културне, спортске и друге видове – поручио је Уљаревић.

Заједно са Уљаревићем, општину Билећа су у Зворнику промовисали и потпредсједник Скупштине општине Билећа, Немања Папић и директор Туристичке организације, Никола Бајовић.