У Зворнику обиљежено 25 година од оснивања Атлетског савеза Републике Српске

Зворник, 23.12.2017. године

Атлетски савез Републике Српске, јуче је у Зворнику, одржавањем Свечане сједнице свих органа савеза и уручењем признања, обиљежио 25 година од оснивања.

По завршетку сједнице уприличено је и Вече атлетике Атлетског савеза на коме су проглашени најбољи атлетичари Републике Српске.

– Заиста можемо бити поносни са оним што смо урадили у протеклих 25 година, почевши од те 1992. године када је једна група ентузијаста и визионара основала АС РС и нашој младој држави подарила краљицу спортова међу осталим спортовима – рекао је предсједник АС РС Борислав Ђурђевић.

Он је рекао да атлетичарима није било лако, али да су и поред тога  правили одличне резулатате.

– Након тога атлетика је постала најзначајнији спорт, спорт са најбољим резултатима. Наши атлетичари и атлетичарке освојили су велики број медаља на најпрестижнијим свјетским, европским и балканским првенствима. Са друге стране ми имамо и проблема, немамо инфраструктуру, а ни довољна издвајања за овај спорт. Имамо велики број клубова, али и „празан“ простор од Зворника до Требиња и ту ћемо са представницима локалних управа и ресорним министарством покушати да то промијенимо – рекао је Ђурђевић.

На Свечаној сједници говорио је и предсједник Скупштине АС РС Драгоје Мићић, а обратио се и Драган Вуковић, из Министарства породице, омладине и спорта. Атлетском савезу јубилеј је честитао и градоначелник Зворника Зоран Стевановић  који је искористио прилику и да похвали рад зворничког Атлетског клуба.

– Зворник има један атлетски клуб који је плод ентузијазма породице Мандић и ми смо им неизмјерно на томе захвални. Подржавамо их у оквиру наших могућности, а покушаћемо у периоду који је пред нама да им дамо вјетра у леђа кроз један тренинг центар који би пружио најмлађим Зворничанима што је могуће боље услове за тренинг – рекао је Стевановић.

Он је Атлетском савезу пожелио још пуно јубилеја, а младим атлетичарима који су данас присуствовали значајним атлетским догађајима да наставе да тренирају, здраво се развијају и нижу добре резултате.

На свечаној сједници додијељене су Спомен плакете првом предсједнику АС РС Драгану Денелишену, првом секретару Моми Црнићу и једном од атлетских асова и оснивача савеза Славку Копривица.

Ђурђевић је градоначелнику Стевановићу уручио Захвалницу за допринос у организовању данашњег догађаја и подршку атлетичарима. Захвалнице су уручене и другим појединцима, организацијама и институцијама.

Током Вечери атлетике Младена Петрушић и Саит Хасанбеговић проглашени су за најбоље атлетичаре Републике Српске.

Покровитељ  значајних атлетских догађаја био је Град Зворник.

 

4