У Зворнику обиљежен Дан Републике Српске

Зворник, 08.01.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је данас Свечани пријем поводом 9. Јануара – Дана Репулике Српске.

Прије свечаности градоначелник је са својим замјеником Бојаном Ивановићем положио цвијеће на централни Споменик за 1.080 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату. Цвијеће су положили и одборници у Скупштини града, представници Полицијске управе, Борачке организације, Организације породица погинулих бораца, Удружења ратних војних инвалида и Удружења ветерана.

Градоначелник је, истичући да је Република Српска политички неупитна, поручио да је сви заједно морамо економски оснаживати.

– Оно што су борци Републике Српске изборили у отаџбинском рату ми морамо у миру  чувати и економски оснаживати. Сматрам да су Влада Републике Српске и предсједник Републике на добром путу да својим мјерама обезбиједе, прије свега останак младих на овим просторима, а сви ми који смо данас овдје, који живимо и радимо на просторима Републике Српске и сви који обнашамo одређене функције на које нас је изабрао народ Републике Српске дужни смо да уложимо још више енергије у њено економско јачање. Морамо се још више међусобно уважавати и бити сложни и прије свега утицати на све оне у Републици Српској који имају капацитете за то, да улажу у привреду Републике Српске, да чувамо наше ресурсе, да обезбиједимо још више нових радних мјеста, јер само тако ћемо остати и опстати на овим просторима – рекао је градоначелник.

Он је у обраћању изразио задовољство што данашњој свечаности присуствују посланици у Народној скупштини Републике Српске, одборници у градској Скупштини, представници привредног и политичког живота града, представници организација проистеклих из отаџбинског рада и других невладиних организација, Српске православне цркве, новинари, те културни и спортски радници.

– Задовољан сам и срећан што сте и данас овдје у овом импозантном броју и што ће нам за неке будуће прославе годишњица требати већи простор. Желим да у периоду који је пред нама уложимо заједничку енергију са циљем учвршћивања и стабилизације Републике Српске и њеног привредног и сваког другог изграђивања – истакао је Стевановић.

Честитајући годишњицу рођења Републике Српске свим њеним грађанима, Стевановић је пожелио да Република Српска вјечно живи и да њен рођендан наставе да славе њени грађани и њихови потомци на стотине година.

1