У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ отворена изложба посвећена Николи Тесли

Зворник, 27.11.2017. године

У  СШЦ „Петар Кочић“ свечано је отворена изложба о животу и дјелу највећег српског научника Николе Тесле, коју је организовао Савез иноватора Републике Срспке. Зворник је тако постао 19 град у коме је приказана ова изложба која из различитих аспеката говори о Теслином животу и научно-истраживачком раду. Љубиша Пашић, генерални секретар Савеза иноватора Републике Српске истакао је да је на 35 банера представљен Теслин цјелокупан живот.

– Циљ нам је да што више људи види ову изложбу и да се упознају са дјелом нашег великог научника – рекао је Пашић и додао да Савез иноватора РС спроводи низ других активности на промоцији знања и науке.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да су они поносни што је њихова школа изабрана за установу гдје ће изложба бити приказана у њиховом граду.

– Драго нам је да је изложба поводом 161. годишњице од Теслиног рођења постављена и у нашој школи. То је прилика да се и наши ученици упознају са његовим животом и дјелима, а посебно наши талентовани ученици који годинама уназад остварују изузетне резултате из физике – рекла је Писић и додала да ће изложба бити отворена за све грађане.

Професорица физике Винка Марјановић навела је да изложба прилика да се на другачији начин ослика Теслин живот како би његов истраживачки рад био ближи ученицима и свим посјетиоцима изложбе.

На отварању изложбе ученица трећег разреда гимназије Тања Гаврић прочитала је литерарни рад о Николи Тесли као и пјесму на енглеском језику. Изложба ће бити отворена седам дана.

3