У Дому са старија лица обиљежили Међународни дан старијих лица

Зворник, 09.10.2017. године

Станаре Дома за старија лица у Кисељаку код Зворника данас су посјетили ученици Основне школе „Вук Караџић“ Роћевић, подручно одјељење у Кисељаку и представници зворничког Црвеног крста.

Директор ове установе Зоран Радосављевић рекао је да у овој установи сваке године на пригодан начин обиљежавају 1. октобар – Међународни дан старијих особа.

– Ове године обиљежавање смо помјерили за данас и по традицији, тим поводом имамо у гостима основце. За њих смо припремили слаткише, док су станари Дома направили ланчиће и други накит који ћемо им поклонити. Овим путем захваљујемо се на посјети ученицима, њиховим родитељима и учитељима, као и Црвеном крсту са којим имамо традиционално одличну сарадњу – рекао је Радосављевић.

У посјети Дому данас је био 31 ученик из различитих одјељења од првог до петог разреда. Поред пецива и воћа које су донијели, основци су извели и пригодан програм.

Учитељица Мирјана Продановић пожељела је станарима да дане старости проводе у радости, најављујући ново дружење наредне године.

Данојка Мићић, секретар Градског одбора Црвеног крста Зворник уручила је Радосављевићу 10 постељина и пет хигијенских пакета.

– Посјетом и поклонима желимо да обрадујемо стара лица и да им, на неки начин, уљепшамо дане које проводе у овој установи – напоменула је Мићићева.

У Дому за старија лица бораве 42 корисника, чиме је попуњен капацитет, а постоји и листа чекања.

– У овој години смо проширили капацитет са 35 на 42 лежаја на начин да смо управу иселили у објекат у дворишту гдје се налазе кухиња и трпезарија. Такође смо инсталирали видео надзор, клима упређаје, реновирали купатило, опремили амбуланту. Увели смо и систем контроле соба путем мобилног телефона. Са жељом да имамо садржаје који су прихватљиви за стара лица

покренули смо ликовну радионицу, организујемо излете, остварили смо сарадњу са локалном управом и школама и другим институцијама. Задовољни смо оним што смо постигли користећи своја средства и уз подршку градоначелника Зворника и Градске управе Зворник – истакао је Радосављевић.

Он је додао да су у фази монтирања једне столице, односно дизала за непокретна лица. Такође имају намјеру да повећају капацитет Дома за још 20 лежаја, с обзиром да за то постоји потреба.

7