У библиотеци изложба „Трагови у времену“

У библиотеци изложба „Трагови у времену“

У библиотеци изложба „Трагови у времену“

Зворник, 10.02.2017.године

Народна библиотека Зворник је по први пут грађанима показала деo фонда Завичајне збирке, која је прикупљана од оснивања библиотеке 1946. године.

Изложба „Трагови у времену” која је данас отворена приказује дио фонда Завичајне збирке који није доступан јавности, јер се  чува у посебном одељењу библиотеке, нагласила  је ауторка изложбе, библиотекарка Бранка Митровић.

– Завичаја збирка осликава живот једног града кроз  вријеме. Стога смо жељели нашим суграђанима омогућити да се упознају  са историјом Зворника у свим сегментима, кроз привредни развој, политичке прилике, културне и спортске догађаје. У Завичајној збирци чува се штампани материјал који се односи на подручје Зворника. Ту је књижни материјал кога чине публикације аутора који су рођени на овом подручју, као и публикације аутора који нису са наших простора али су писали о Зворнику. Поред тога фонд чине и фотографије, плакати, часописи, билтени, проспекти, дипломски и магистарски радови,  докторске дисертације наших суграђана. Комплетна прошлост и садашњост једног града се налази у Завичајној збирци – рекла је Митровићева.

Она је подсјетила да се цјелокупна књижна и не књижна грађа која се данас објави  такође похрањује  у Завичајној збирци.

Изложба „Трагови у времену” ће бити отворена наредних 15 дана,  а суграђани ће је моћи погледати сваким радним даном од 7 до 19 сати.

4