„Светосавска недеља“ од 23. јануара до 3. фебруара

Датум: 19.01.2018. године

Овогодишња традиционална манифестација „Светосавска недеља“ трајаће од 23. јануара до 3. фебруара и током ње биће уприличен низ различитих догађаја.

„Светосавска недеља 2018“ одржава се 26 пут по реду и најстарија је манифестација ове врсте у Републици Српској.

Свечано отварање биће у уторак, 23. јануара, у Дому омладине у 18:00 часова када ће бити одржано Књижевно и музичко вече под називом „Зворнички прозори душе“. Гости ће бити пјесникиња Радмила Ђокић и ученици средњих и основних школа, као и музичке школе.

У сриједу, 24. јануара, у Дому омладине у 13:00 часова Зворничко драмско позориште извешће позоришну представу за дјецу „Звездано дете“. Истог дана у 18:00 часова биће уприличен Концерт народних пјесама и игара КУД-а „Свети Сава“.

Избор спортисте године града Зворника који се ове године одржава 21 пут, биће у Дому омладине у четвртак, 25. јануара, са почетком у 16:00 часова. Гости ће бити Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“. Истог дана у 13:00 часова полазници Драмског студија Дома омладине одиграће представу за дјецу „Пепељуга“, док ће у 20:00 часова Позориште младих Зворник одиграти представу „Грађанин племић“.

У петак, 26. јануара, са почетком у 18:00 часова у Дому омладине планирана је централна свечаност „Светосавска академија“ на којој ће о Светом Сави бесједити књижевник Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске. У програму ће учествовати ученици Средњошколског центра „Петар Кочић“, Техничког школског центра и Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

На Савиндан, 27. јануара, у свим храмовима СПЦ биће служена Света литургија са почетком у 09:00 часова, а у школама прослављена школска слава.

Манифестација се завршава у суботу, 3. фебруара, Светосавским балом у мотелу „Лагуна“, који се ове године одржава 20 пут заредом, на коме ће гост бити београдска глумица Ивана Жигон.

Организатор „Светосавске недеље 2018“ је СПКД „Просвјета“ Зворник, реализатор Дом омладине, а покровитељ Градска управа Зворник.

4