Svetom liturgijom na Đurđev gradu počelo obilježavanje slave grada Zvornika

 Svetom liturgijom na Đurđev gradu počelo obilježavanje slave grada Zvornika

08.08.2019. godine

Danas se obilježava krsna slava našeg grada – Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija služena je u hramu posvećenom ovoj svetici na Đurđev gradu, a u zajedničkoj molitvi  Svetoj Petki da zaštiti naš grad učestvovao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, te brojni vjernici.

Gradonačelnik je čestitao slavu sugrađanima i onima koji danas slave, poželjevši  svima, prije svega, dobro zdravlje i da godine koje dolaze budu uspješnije.

„Kao i uvijek, ovo je prilika da rezimiramo prethodnu godinu, da poželimo da godine koje dolaze budu još uspješnije, da svi budemo zdravi, raspoloženi i vrijedni, da radimo i više i bolje i na sebi i oko sebe, da ima više tolerancije i poštovanja prema svom gradu, prema porodici, prema svim sugrađanima i našoj Republici Srpskoj.“

Govoreći o projektima, gradonačelnik je istakao da je prvi na redu za realizaciju rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

„Čekamo saglasnost Vijeća ministara odnosno Granične policije BiH za zatvaranje ovog Mosta za pješački saobraćaj, a sve ostalo je pripremljeno za početak radova već u ponedeljak 12. avgusta. Očekujemo da ćemo dobiti saglasnost i da izvođač u prva tri mjeseca završi radove koji iziskuju zatvaranje mosta, a nakon toga da se otvori za građane, uz završetak preostalih radova, te da u proljeće naredne godine most zasija u punom sjaju i da ga predamo na upotrebu građanima.“

Svoju slavu danas proslavlja i hram na Đurđev gradu. Krsni kolač slomili su kum slave Boris Đerić, gradonačelnik i sveštenstvo.

Kumovi slave hrama Svete Petke Trnove na Đurđev gradu za sljedeću godinu biće Dragan Erkić i Velimir Stojanović.