Свечано испраћена још једна генерација средњошколаца

Зворник, 25.05.2018. године

Главном градском улицом од зграде Градске управе до платоа Касина вечерас су прошетали матуранти зворничких средњих школа. У свечаном дефилеу било је 366 свршених средњошколаца, 225 из СШЦ „Петар Кочић“ и 141 из ТШЦ-а.

Бројни Зворничани испратили су још једну генерацију средњошколаца који су били обучени у прелијепе хаљине и одијела, а најљепши украс били су им осмјеси на лицима.

На платоу их је, по традицији, дочекао градоначелник Зворника Зоран Стевановић који им је поручио да кроз живот иду усправно и да увијек гледају само напријед.

–  Борите се да сваког дана научите нешто ново и да будете успјешни у наставку школовања и ономе што будете радили, али се и увијек сјетите свога града и памтите своје другове и професоре – рекао је Стевановић који им је пожелио да наредних година и они буду међу онима који ће испраћати нове генерације матураната.

Директор школе „Петар Кочић“ Биљана Писић поручили је матурантима да остваре своје снове, да се труде да буду што бољи и успјешнији, али да не забораве родитеље и професоре, свој град и ове тренутке.

Директор ТШЦ–а Горан Грујић уз успјех матурантима пожелио је да се по завршетку студија врате у Зворник и да у њему искористе стечено знање, а онима који се одлуче да се запосле након средње школе да постану успјешни у свом раду.

Писићева и Грујић уручили су ученицима који су током средње школе имали све петице у примјерно владање Вукове дипломе, док су ученицима генерације четвртог степена Марији Кљештан и трећег степена Николини Јосиповић у СШЦ „Петар Кочић“ односно Стефану Љубинковићу и Владану Милошевићу у ТШЦ-у уручили пригодне поклоне.

Ове године киша је скратила боравак матураната на платоу Касина, па им је градоначелник Стевановић пригодне поклоне уручио у мотелу „Викторија“ и хотелу „Код Новака“  гдје су прославили матурско вече.

4