Свечано испраћена још једна генерација средњошколаца

Свечано испраћена још једна генерација средњошколаца

Свечано испраћена још једна генерација средњошколаца

Свечано испраћена још једна генерација средњошколаца

Датум: 24.05.2019. године

Главном градском улицом од зграде Градске управе до платоа Касина вечерас су прошетали матуранти зворничких средњих школа. У свечаном дефилеу било је 426 свршених средњошколаца, 271 из СШЦ „Петар Кочић“ и 155 из ТШЦ-а. На прославу матурске вечери испратили су их бројни Зворничани.

Као и претходних година, градоначелник Зворника Зоран Стевановић обратио се матурантима  на платоу испред „Касине“, честитајући им завршетак средње школе и пожељевши им успјех у даљем школовању и животу. Испраћајући тринаесту генерацију са позиције првог човјека града, Стевановић је рекао да је порука увијек слична.

– Пожелимо им здравље, срећу и да наставе радни континуитет који су стекли у досадашњем школовању, а Градска управа је увијек иза њих, између осталог и додјелом стипендија. У досадашњих 12 генерација имамо и докторе наука, љекаре специјалисте, професоре, начелнике разних установа широм региона. Наша дјеца су жељна рада и доказивања и очекујем да то и ова генерација покаже – рекао је градоначелник.

Директор школе „Петар Кочић“ Биљана Писић поручила је матурантима да остваре своје снове, да се труде да буду што бољи и успјешнији, али да не забораве родитеље и професоре, свој град и ове тренутке.

Директор ТШЦ–а Горан Грујић рекао је да су матуранти нешто највредније што Зворник има, те да је образовање најмоћније оружје које могу употријебити да мијењају свијет у чему им је пожелио много среће и велики успјех.

Директори школа уручили су ученицима који су имали све петице и примјерно владање Вукове дипломе, док су ученицима генерације четвртог степена Тањи Гаврић и трећег степена Марији Милутиновић у СШЦ „Петар Кочић“ односно Милану Марковићу и Кристијану Перићу у ТШЦ-у уручили пригодне поклоне.

Ове године киша је скратила боравак матураната на платоу Касина, због чега им је градоначелник Стевановић пригодне поклоне уручио у мотелу „Викторија“ и у Сали „Дрина“ гдје су прославили матурско вече.

4