Сутра Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

Зворник, 16. 11. 2018. године

У суботу, 17. новембра, обиљежава се Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода. Показатељи говоре да у свијету годишње у саобраћајним незгодама погине око 1.300.000 људи, а да 50 милиона људи буду теже или лакше повређени.

У Републици Српској до 2015. године живот је у просјеку губило 160 људи. У задње двије године, захваљујући свеобухватним активностима надлежних институција, школа, вјерских заједница, дошло је до битног смањења броја саобраћајних незгода, а тиме и броја погинулих, тако да је у прошлој години погинуло 115 лица, а за 10 мјесеци ове године 104 лица.

На територији града Зворника за шест мјесеци ове године у односу на исти период прошле године укупан број саобраћајних незгода и повријеђених лица је повећан, док је број погинулих лица у незгодама исти, односно живот је изгубило по једно лице.

Савјет за безбједност саобраћаја града Зворника апелује на возаче да се строго придржавају прописа и да буду максимално опрезни за воланом, како би број саобраћајних незгода био што мањи, а самим тиме и број погинулих и повријеђених.

2