Студенти потписали уговоре о стипендирању

Зворник, 23.03.2018. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је данас пријем за студенте којима је у школској 2017/18 години из градског буџета одобрена стипендија у износу од 1.000 КМ. Студенти су данас потписали уговоре о стипендирању, након чега им је готовински исплаћена прва рата од 100 КМ.

Честитајући им на успјеху, градоначелник је истакао да ће ове године на име стипендирања 276 студената из градског буџета бити издвојено 192.000 КМ.

– Драга студенти и ове године смо у циљу побољшања услова вашег даљег образовања издвојили нешто мало мање од 200.000 КМ за ваше стипендирање. Желим вам да наставите путем успјеха и да наставите са вашим учењем и усавршавањем. Настојте да вам ни један дан не прође узалуд, јер све оно што пропустимо да научимо, једног дана можда ће нам затребати  и мораћемо да научимо у неким тежим условима. Зато користите сваку прилику, упијајте знање да би сте једног дана помогли и свом граду, средини у којој будете живјели, својој Републици Српској – поручио је градоначелник студентима.

Он им се захвалио, јер су вриједни и узорни, пожељевши им успјех и убудуће.

Студенти су истакли да им стипендирање пуно значи, не само финансијски, него и зато што им је овај вид подршке доказ да се њихов рад цијени и подстрек им је да наставе истим путем.

Данас су уговоре потписали укупно 154 студента из категорија : студенти са просјеком оцјена већим од 8,5, студенти прве године факултета који су носиоци Вукове дипломе из средње школе, студенти мастер студија са просјеком већим од 9,00  и из категорије студенти без оба родитеља и студенти са сметњама у развоју.

Поред наведених категорија стипендије као једнократно давање у износу од 500 КМ одобрене су за седам студената дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида, те као једнократно давање у износу од 300 КМ за 115 студената са листе слабог материјалног стања.

3