Стевановић потписао Уговор за изградњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже

Стевановић потписао Уговор за изградњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже

Зворник, 15.11.2016. године

Стевановић потписао Уговор за изградњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и представник извођача радова, Конзорцијума кога чине „Еко-Еуро Тим“ из Крупе на Врбасу и „Кесо промет“ из Зворника, Драгиша Крстић потписали су данас Уговор по Пројекту „Изградња и реконструкција водоводне и канализационе мреже града Зворник“.

Пројектом је обухваћена изградња водоводне мреже у Тршићу и канализационе мреже у Табанцима, те реконструкција водоводне и канализационе мреже у Мајевичкој улици у Зворнику и у приградском насељу Каракај.

– Ово је претпосљедња фаза пројекта у који смо ушли још прије десетак година, гдје нам је циљ да свако домаћинство на територији нашег града добије прилику и прикључак на градски водовод. Вриједност пројекта је око 3.100.000 КМ, од чега је већи дио средстава кредит Европске Инвестиционе Банке, те учешће локалне заједнице. Овом приликом желим се захвалити Министарству финансија Републике Српске и Михићевој уз чију свесрдну помоћ смо реализовали много пројеката. Нашем извођачу желимо да и овога пута буде и квалитет и рок онако како смо навикли од њих, а нашим суграђанима добро и здраво коришћење свих ресурса које добију овим пројектом – рекао је Стевановић.

Помоћник министра финансија у Влади Републике Српске Радмила Михић која је шеф Тима за управљање пројектом „Водовод и канализација Републике Српске“, напоменула је да је потписивањем овог уговора завршена прва фаза велике инвестиције „Водовод и канализација“ у граду Зворник, те да почиње друга фаза.

– Све укупно, заједно са овом другом фазом, у ових претходних четири године у Зворнику је имплементирано преко 4.000.000 евра инвестиција у водоводну и канализациону инфрастрктуру и оно што је јако важно за комплетну досадашњу инвестицију обезбијеђен је и значајан дио грант средстава, тако да је за грађане града било једноставније поднијети ову велику инвестицију. Присуство овдје у Зворнику, као и у другим општинама широм РС које партиципирају у овом великом пројекту, један је од оних љепших задатака када након много година припреме, планирања, анализирања стварних потреба, дођете у ситуацију да имате нове кућне прикључке, воду у домаћинствима, реконкструисане водоводне системе, да изаците азбестне цијеви, да смањите губитке, све су то достигнућа која се трудимо да постигнемо кроз овај пројекат. Град Зворник се показао као врло агилан јер је комплетирао прву фазу и већ креће у другу и ја се надам да ћемо 2018. године бити у прилици да заокружимо комплетну инвестицију и са трећом фазом – рекла је Михићева.

Она је подсјетила да је Зворник један од 30 општина и градова који партиципирају у пројекту „Водовод и канализација Републике Српске“ који се финансира кредитним средствима Европске Инвестиционе Банке.

– У читавој консктрукцији прати нас ИПА, дакле грант Европске Уније и у првој фази град Зворник је имао 500.000 евра кредита и 500.000 евра гранта, у овој другој фази извор финансирања је кредит и учешће града – напоменула је Михићева.

Крстић је рекао да је предвиђени рок за завршетак радова 18 мјесеци, додавши да ће се извођач радова потпрудити да у што краћем року, и прије истека 18 мјесеци, заврши те радове.

4