Policajac Milan Pešić sumnjiči se za ubistvo zlatara iz TrstaFoto: Privatna arhiva

Olivera Petrović Ristić, državljanka Srbije, najtraženija žena u Italiji zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija, potvrdila je pisanje “Blica” da je trenutno u Srbiji.

Nakon što je “Blic” objavio da je Olivera Petrović Ristić, za kojom Italija traga zbog učešća u pljački i ubistvu tršćanskog zlatara, 75-godišnjeg Alda Karlija, 20. decembra 2017. godine, Olivera Ristić Petrović se javila redakciji i izjavila da je u Petrovčiću kod Surčina.

– Ja nisam učestvovala u ubistvu, ja sam samo svedok – tvrdila je u tom prvom, kratkom razgovoru i dodala da je spremna “da dođe u redakciju ili reporter kod nje i sve ispriča”.

Tada je navela da sutradan ne može da se sastane sa ekipom “Blica” jer “ide kod lekara”.

– Imam tumor na hipofizi, moram kod lekara – tvrdila je žena najtraženiji begunac od italijanskog pravosuđa, nakon čega je obećala da će se sa ekipom dogovoriti o sastanku, “sutra posle lekarskog pregleda”.

Partneri: Olivera Petrović Ristić i Milan Pešić Foto: Promo
Partneri: Olivera Petrović Ristić i Milan Pešić

Međutim, suprotno ranijem obećanju, nije pao dogovor jer Olivera Ristić Petrović je morala ponovo na lečenje, kako je izjavila.

– Idem van Beograda, na lečenje. Javiću vam se pa ću ili doći kod vas ili vi kod mene u Petrovčić, gde sam kod ćerke – navela je Olivera i od tog obećanja nije bilo ništa.

Upravo zbog toga ostalo je nejasno zašto Italija za njom traga ako nije učestvovala u ubistvu već je samo, kako tvrdi, “svedok”. Do sada poternice nisu raspisivane za svedocima već samo za osumnjičenima, optuženima ili osuđenima, pa bi italijansko pravosuđe napravilo presedan. Takođe smo ostali uskraćeni za odgovore kakav je to ona svedok. Ako je svedok, zašto italijanskom pravosuđu nije ispričala sve ono što znao o ubistvu i pljački, i tako sprala ljagu sa sebe, nego je došla u Srbiju koja je za sada za nju siguran dom. I ako je svedok, kako tvrdi, kako su njeni partneri Milan Pešić i Dušan Pejčić uopšte znali za Karlija, njegovo bogatstvo, i ko im je bio tiper, kao i o njenom poznanstvu, poslovnoj i drugoj vezi sa tršćanskim zlatarom.  

SRPKINJA NA EUROPOLOVOM SPISKU NAJTRAŽENIJIH ŽENA Spisak Oliverinih zlodela je dugačak: Ubila je i mučila zlatara i ucenjivala monaha nakon što je SPAVALA S NJIM

ITALIJANI IH TRAŽE Prostitutka i policajac iz Srbije monstruozno UBILI ZLATARA, a zločin krije njihove MRAČNE POSLOVE

SRPKINJA UHAPŠENA U TRSTU ZBOG UBISTVA Nakon smrti zlatara otkriveno da je bio umešan u SRPSKU MREŽU PROSTITUCIJE

PUT NAJTRAŽENIJE ŽENE KRIMINALCA Oliverin partner zbog nje išao u razbojništva, a zbog okolnosti njegovog hapšenja sumnja se da je I ONA U SRBIJI

Olivera Petrović Ristić se našla u najnovijoj kampanji Europola “Kriminal nema pol”, u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evropske unije. Ona predstavlja Italiju koja je potražuje zbog učešća u ubistvu 75-godišnjeg Alda Karlija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen. Navedeno je i da je zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve, te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocenosti. U istrazi je utvrđeno da je zlatara ubila grupa Srba, i to po nalogu Olivere Petrović Ristić, koja mu je povremeno pružala seksualne usluge, a za uzvrat je, osim para, uzimala i dragulje. Olivera i saučesnici, među kojima je navodno bio i bivši saobraćajac iz Srbije Milan Pešić, upali su u kuću zlatara u okolini Trsta, vezali ga, mučili, davili i tukli da bi im rekao gde je novac, koji je navodno zaradio u poslu sa saradnicom iz Srbije i koji je deponovao na računu u Austriji. Međutim, Karli je od povreda preminuo. Italijanski istražitelji su utvrdili da je ubijeni još od 2011. sarađivao sa Oliverom, kojoj je u poslednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini što u nakitu. Ubijeni, pisali su mediji na Apeninima, bio je umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu.

Foto: Europol / screenshot

O Oliveri Petrović Ristić su mediji na Apeninima pisali i pre skoro deceniju kada je uhapšena nakon što je od jednog 80-godišnjeg monaha uzela skoro 50.000 evra. Novac joj je davao za “lečenje oca”. Na kraju je monaha zavela, snimila seksualni odnos sa njim. Pokušala je da ga uceni navodeći da će snimak staviti na internet, ali je on to prijavio policiji pa je uhapšena.

Uhapšen joj partner

O karijeri Olivere Petrović Ristić “Blic” je pisao u nekoliko navrata, posebno posle hapšenja Milana Pešića, bivšeg saobraćajnoj policajca, njenog saučesnika, sa kojim je navodno nekada bila i u emotivnoj vezi, i koji je u Srbiji osuđen na sedam i po godina zatvora zbog serije razbojništava. Pešić je uhapšen u aprilu prošle godine zbog serije razbojništava na teritoriji Sremske Mitrovice i Beograda, a verovalo se da je prvu pljačku u Surčinu, u novembru 2017. počinio upravo po njenom nagovoru.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>