Средњошколци направили традиционална јела

Средњошколци направили традиционална јела

Средњошколци направили традиционална јела

Зворник, 08.03.2017. године

Ученици СШЦ „Петар Кочић“ реализовали су пројекат „Интеретичко образовање кроз дијалог“, односно „ПРО-будућност“ у оквиру кога су одржане дијалошке радионице са ученицима других разреда, а потом пред Савјетом родитеља реализоване активности за које је донатор обезбиједио 500 КМ.

Ученици, Драгана Максимовић, Хусеин Газибеговић, те Кристина и Катарина Павловић које је спремала професорица Жељка Шакотић, су извели пригодне скечеве, док су ђаци угоститељских занимања припремили традиционална јела српске и бошњачке кухиње, а чланови Сајвета родитеља, менаџмент школе, ученици и професори могли су да уживају у овим специјалитетима.

Од наведеног новца набављене су потребне сировине за спремање јела, те посуђе и други прибор потребан за ученике угоститељске школе за смјер куварство. Пројекат имплементира ЦРС са партнерима, а финансира га УСАИД, док је за реализацију био задужен Нансен дијалог центар из Сарајева, са којим зворничка школа сарађује од 2009. године.

Генерални менаџер Нансен дијалог центра Љуљета Горанци Бркић захвалила се школи на учешћу у пројекту и најавила је даљу сарадњу.

СШЦ „Перат Кочић“ је кроз сарадњу са овом организацијом реализовао неколико значајних пројеката у оквиру којих је значајно опремање школа, док су ученици учествовали на више семинара, а професори посјетили град Лилехамер у Норвешкој

6