Срђан Драшкић и Сања Шакотић спортиста и спортисткиња године града Зворника

Зворник, 25. јануара 2018. године

Спортиста године града Зворника за 2017. годину је теквондоиста Срђан Драшкић, а спортисткиња године одбојкашица Сања Шакотић. Њима је пехаре и награде уручио градоначелник Зворника Зоран Стевановић на манифестације „Избор спортисте године града Зворника“ која је одржана у оквиру „Светосавске недеље“ 21 пут заредом.

Драшкић тренира већ десет година у Теквондо клубу „Српски соко“. Како је истакао овај двадесетдвогодишњак, најбољи резлтати су му треће мјесто у борбама на прошлогодишњем Свјетском првенству у Сјеверној Кореји. Између осталог освојио је и прво мјесто на Првенству БиХ, а проглашен је и за најуспјешнијег борца турнира. Он је поручио да му је проглашење за спортисту године веома значајно, јер потврђује да се његов рад прати и цијени.

Шакотићева која је чланица Одбојкашког клуба „Дрина“ Зворник рекла је да су иза овог признања године тренирања, успјешне утакмице, а била је и најбољи поентер на регионалном такмичењу.

– Ово признање ми веома много значи, представља ми подстрек да наставим да тренирам и нижем добре успјехе – рекла је седамнаестогодишња Сања.

Градоначелник Стевановић је честитао свим добитницима признања истакавши да је „Светосавска недеља“ по традицији прилика када се они награде за оно што су радили у претходној години.

– Честитам и родитељима и спортским радницима, а највише нашој дјеци спортистима јер је ово пут и начин да израсту у добре људе на које се њихов град или нека друга средина у којој буду живјели може ослонити – поручио је Стевановић који је истакао да жири није имао нимало лак посао приликом избора најбољих спортиста и спортских радника.

Градоначелник је подсјетио да је ове године у буџету предвиђено више средстава за спорт што говори да је Градска управа опредјељена да улаже у спорт и развој свих клубова у којима је добра радна атмосфера, гдје се добро ради, па не изостају ни успјеси.

– Спортисти су најбољи амбасадори нашег града, такмиче се и репрезентују свој град и Републику Српску широм свијета – истакао је Стевановић.

Спортски радник године је Душко Кусмук (теквондо), најбољи тренер је Вељко Цвијетиновић (фудбал), а најбољи тренер млађих категорија Дејан Гајић (кошарка).

За најбољи спортски клуб проглашен је Џудо клуб „Српски соко.

Најбољи спортисти од трећег до десетог мјеста су џудиста Василије Вујичић, кик боксер Никола Дробњак, фудбалер Немања Драгутиновић, рукометаш Средо Видаковић, кошаркаш Срђан Гаврић, боксер Филип Џинић, Кајакаш Един Атлић и атлетичарка Милица Пелемиш.

Најталентованији спортисти су Јулијана Елековић (теквондо), Милан Бјелица (џудо), Александра Станковић (одбојка), Мухамед Алић (кошарка), Анес Шрндић (кајак), Војо Катановић (карате), Огњен Марковић (рукомет), Његош Дробић (кошарка), Алесандро Манојловић (атлетика), Никола Мићић (фудбал), Марија Јокић (теквондо), Јовица Ашћерић (одбојка), Азиз Ачкановић (кајак), Ђорђе Јевтић (џудо), Сергеј Јеремић (кошарка) и Јована Крстић (теквондо).

Специјална признања за допринос развоју спорта уручена су Рајку Мирковићу (џудо), Миљану Ћосићу (теквондо), Љубиши Милићићу (кајак), Игору Крајишнику (кошарка), Драгану Божовићу (џудо), Валентини Шакотић (фудбал), Горану Ковачевићу (кошарка) и Младену Ристићу (теквондо).

Гост манифестације „Избор спортисте године града Зворника“ било је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.