Спортске игре младих у Зворнику

Спортске игре младих у Зворнику

Спортске игре младих у Зворнику

Зворник, 27.05.2019. године

У Зворнику су одигране Спортске игре младих на којима су се такмичила дјеца у малом фудбалу, кошарци, одбојци, атлетици и игри „између двије ватре“.

Савјетник градоначелника Огњен Павловић је, отварајући игре, истакао да су Спортске игре младих манифестација коју Градска управа сваке године подржава јер, као и други слични догађаји, могу да мотивишу дјецу да се баве спортом и да се развијају у здравом и позитивном духу.

Ена Јашић Шурковић, пр менаџер игара, истакла је задовољство што Спортске игре мадих и ове године „уживају подршку градских власти“.

– Данас дјеца имају прилику да проведу сасвим другачије дан него иначе, јер је ово спортски дан када се они такмиче, друже и забављају. Они који побиједе у Зворнику имаће прилику да учествују на великом финалном такмичењу игара у Сарајеву гдје ће одмјерити снаге са дјечацима и дјевојчицама из осталих 37 градова у БиХ, а након тога, сви они који побиједе у Сарајеву представљаће нашу државу на Међународним спортским играма младих у Сплиту гдје ће се такмичити против малишана из Србије и Хрватске – рекла је Јашић-Шурковић.

Дејан Гајић, координатор Спортских игара у Зворнику, истакао је да је ово девета година како се игре одигравају у Зворнику, те да су окупиле око 1.000 дјечака и дјевојчица.

– Мислим да је ово највећа и најљепша спортска прича у БиХ и хвала Градској управи што су препознали њен значај и што сваке године пружају подршку – рекао је Гајић.

3