Спортске игре младих у Зворнику

Зворник, 01.06.2018. године

У Зворнику су одигране Спортске игре младих на којима су се такмичила дјеца у малом фудбалу, кошарци, одбојци, атлетици и игри „између двије ватре“.

Савјетник градоначелника Огњен Павловић отварајући игре истакао је да Град Зворник свесрдно подржава овакве и сличне манифестације које окупљају дјецу и кроз које се они уче правим вриједностима.

Наида Абдулаховић испред БХ Телеком Спортских игара младих рекла је да се такмиче дјечаци и дјевојчице који су 2003. годиште и млађи и 2007. годиште и млађи.

Она је рекла да ће побједници у Зворнику у свим спортским дисциплинама учествовати на финалу у Сарајеву које ће бити одржано од 7. до 11. августа ове године.

– Град Зворник је партнер Спортских игара и покровитељ такмичења у Зворнику. И ове као свих претходних година изузетно смо задовољни сарадњом и овом приликом захваљујемо се градоначелнику Зорану Стевановићу и Градској управи – рекла је Абдулаховићева која је додала да је основни циљ игара да окупе дјечаке и дјевојчице, да се друже, те да се промовише фер плеј.

Дејан Гајић, координатор Спортских игара у Зворнику, истакао је да је ово седма година како се игре одигравају у Зворнику, те да сваке године окупе велики број дјеце.

– Сматрам да је ово најбоља спортска прича на овим просторима и оно што је најважније јесте дружење дјеце. Такмичења су одиграна у Рекреативно спортском центру, те на спортском терену поред школе и у фискултурној сали школе „Свети Сава“. Учествовало је око 950 дјеце са цијеле територије града Зворника и неких сусједних општина – рекао је Гајић.

3