Синиша Мишић први допливао до Часног крста

Зворник, 19.01.2018. године

Српска црквена општина  Свети Стефан,  Рафтинг клуб „Еко Дрина“ и Градска управа  Зворник данас су, по седми пут, организовали  пливање за Часни крст на Зворничком језеру. Такмичила су се 32 такмичара, а први је до Часног крста допливао двадесетшестогодишњи Милићанин  Синиша Мишић.

Свештеник Раде Тешић подсјетио је да се пливање на Богојављење организује поводом крштења Исуса Христа на ријеци Јордан.

– Ми би требали да развијамо обичај да на Богојављење сви уђемо бар мало у воду, јер Христовим Богојављењем, како се и у молитвама каже приликом освећења богојављенске водице, освећује се читава природа и све воде постају љековите и извор здравља – рекао је Тешић који је додао да пливаче управо љубав према Христу и крсту руководи да пливају за Часни крст.

Побједник је награђен сребрним крстом који је поклон Златаре „Димитрић“, а награде су добили и најмлађи учесник, четрнаестогодишњи Милан Митровић са Улица, као и једина дјевојка, прошлогодишња побједница Милана Мијатовић из Челопека.

Учесници пливања на Зворничком језеру били су из Зворника, Бијељине, Милића, Власенице, Хан Пијеска и Лознице.

Прије пливања данас је  у цркви Светог Архиђакона Стефана на Млађевцу  служена Света литургија и обављено освјештавање Богојављенске воде.

3