Први програмски садржај у оквиру 18. „Зворничког љета“

Зворник, 02.08.2018. године

Од 2. до 8. августа у Зворнику се одржава „Зворничко љето“ које ће ове године бити свечаније и богатије садржајима, јер традиционална манифестација обиљежава своје пунољетство, 18 година постојања.

На почетку овогодишње манифестације на платоу испред „Касине“ данас су сликали чланови Сликарске радионице „Палета“. У колонији учествује њих 12 и ово је, као и сваке године, прилика да суграђани застану, погледају и уживају у призору који пружају млади сликари.

Јово Лалић, оснивач „Палете“ и њен руководилац, рекао је да је „Зворничко љето“ за учеснике радионице почело много раније, јер су у претходном периоду израђивали четири мурала.

– Ове године правимо једно велико изненађење, односно враћамо се времепловом у 1924. годину, тако да ћемо на једном муралу имати браћу Благојевић, највеће газде икад у овом граду. На једном од мурала представићемо и старе занате и заправо, имаћемо један велики перформанс, јер ове године правимо аутентичну зворничку причу – рекао је Лалић истакавши захвалност суграђанима, јер све оно што су чланови „Палете“ до данас урадили, ни на који начин није оштећено.

„Палетини“ чланови ће сваког дана током зворничког љета излазити на плато и у пријатном амбијенту и атмосфери стварати слике са различитим мотивима.

„Зворничко љето“ биће званично отворено вечерас на градској плажи концертом Милице Тодоровић.

Генерални покровитељи манифестације су Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и Влада Републике Српске на челу са премијером Жељком Цвијановић. Организатор и покровитељ је Град Зворник, а свој допринос дали су бројни спонзори и пријатељи манифестације.

4