Први „Пасош Републике Српске“ у Зворнику додијељен градоначелнику Стевановићу

Дан Републике Српске

Први „Пасош Републике Српске“ у Зворнику додијељен градоначелнику Стевановићу

Први „Пасош Републике Српске“ у Зворнику додијељен је данас градоначелнику Зорану Стевановићу. Млади Социјалдемократи Зворника обиљежили су Дан Републике Српске покретањем информативне кампање о знаменитоостима и љепотама Српске.

„Република Српска да би опстала мора прије свега научити све нас да поштујемо сопствене ресурсе, да купујемо домаће производе, да афирмишемо у туристичке потенцијале све оно што Република Српска има. Ми не оспоравамо никоме да путује широм свијета, али исто тако требало би да упознамо наше окружење, да обиђемо Тјентиште, Добој, Требиње, Тврђаву у Зворнику, језеро. Поента и јесте да што више ходамо нашом земљом, да њу афирмишемо, да што више трошимо оно што се овдје производи. На тај начин ће све више наших младих људи добијати посао, а Република Српска ће добити озбиљне економске показатеље, значајно озбиљније него што су данас. Хвала овим младим људима на дивној идеји, чуваћу овај пасош и покушаћу да већ овог прољећа обиђем барем половину наведених дестинација,“ истакао је Зоран Стевановић, градоначелник града Зворника преузимајући пасош.

У уторак, 09. јануара 2018. године у свим градовима и општинама Републике Српске Млади социјалдемократи обиљежавајући Дан Републике Српске организовали су промотивну кампању „Пасош Републике Српске“.

„Млади социјалдемократи подијелиће данас поводом Дана Републике Српске пет хиљада пасоша Републике Српске. Ови пасоши су промотивна брошура Српске у којој се налазе општи подаци о Републици Српској о 12 туристичких дестинација у Српској и подаци које ће уписивати власници пасоша. Циљ нам је да помоћу пасоша на најбољи могући начин испромовишемо туристичке потенцијале Републике Српске и тако помогнемо домаћој привреди. У наредном периоду МСД ће пронаћи начин да понуди онлајн наручивање пасоша за све заинтересоване грађане,“ каже Сандра Еркић, потпредсједник Младих социјалдемократа Републике Српске. Према ријечима потпредседнице МСД Српска је синоним слободе српског народа:“ То је разлог зашто данас славимо и зашто ћемо славити сваког 9. јануара јаче и снажније, Срећан Дан Републике свим грађанима,“ поручила је Сандра Еркић.

У свим градовима постављени су промотивни штандови на којима су грађани имали прилику да погледају и преузму Пасош Републике Српске.

3