Пријем и Изложба фотографија „Први међу једнакима“

Пријем и Изложба фотографија „Први међу једнакима“

Пријем и Изложба фотографија „Први међу једнакима“

Пријем и Изложба фотографија „Први међу једнакима“

17.05.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је данас свечани пријем за бивше предсједнике и начелнике зворничке општине или њихове потомке. Истовремено је отворио Изложбу фотографија челних људи Зворника која ће остати као стална поставка у малој сали Градске управе Зворник.

Градоначелник је истакао да су пријем и Изложба уприличени у оквиру програма обиљежавања Дана града Зворника са жељом да се предсједницима и начелницима и на овакав начин ода признање за све што су урадили за Зворник и ове просторе.

– Они су у разним временима били први људи наше општине, односно града, али је заједнички именитељ свима њима да су оставили свој печат и да су, бринући о будућности свих нас трасирали озбиљан пут развоја Зворника. У нашем граду у прошлости дешавања су ишла као на једној траци и Зворник је од једне касабе, до прије педесетак година, добио обиљежја града и  центра ове регије. Захваљујем се свима који су дали, свако у свом мандату и у свом времену, допринос развоју нашег града и што су данас овдје са нама, што смо се срели, поразговарали и што су нам пренели и нека своја добра искуства – рекао је Стевановић.

Мирзет Мустафић, син Мехмеда Мустафића који је био предсједник општине у периоду 1952-1954 година, захвалио се у име свих потомака на реализације скупа и Изложбе.

– Ово је изузетно лијеп тренутак да се овдје сусретну садашњи градоначелник, бивши предсједници и начелници и  потомци. Користим ову прилику да се градоначелнику захвалим што је једна оваква идеја реализована – рекао је Мустафић.

Цвијан Ђапановић био је први човјек Зворника у периоду од 1963-1967. године. Он се са задовољством присјетио тог времена истакавши да су га одликовали лијепи односи међу колегама пуни узајамног поштовања и толеранције.

Међу присутнима била је и Весна Шејић, унука Десе Поповић која је била прва жена предсједник општине Зворник.

– Она је била образована, певала Мокрањца, волела опере и мене одгајала. Иначе, први предсједник општине је био ујак моје баке тако да је то некако и породична прича – истакла је Шејићева која је изразила задовољство што је један овако лијеп и свечан догађај организован у Зворнику.

Дубравка Милићевић-Опачић, ћерка Драгана Милићевића који је био предсједник општине од 1986. до 1988. године, поручила је да је организовање оваквог скупа један предиван гест који је потврда онога што Зворник и јесте и на основу чега је Зворник израстао у овакав град.

– Људи који су водили овај град су својом позитивном енергијом, својим стваралачким духом допринели да овај град расте и нарасте до ове величине. Моје успомене из дјетињства су дивне, а људи који су данас овдје или су поменути су заиста били прави предузетници свог времена, радили су посао најбоље што су могли и сарађивали максимално са својим колегама и зато је Зворник био успјешан град – рекла је Милићевић-Опачић.

Градоначелник је на данашњем пријему присутним бившим предсједницима, начелницима и њиховим потомцима уручио захвалнице Града Зворника.

3