Презентована кампања „Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!“

Зворник, 21.12.2017. године

У Зворнику је данас презентована превентивна Кампања под називом „Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!“ са циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.

У оквиру кампање  дијељен је промотивни материјал о безбједности саобраћаја, а Зворничани су имали прилику да испробају и „пијане“ наочаре које симулирају колико је опасно управљати возилом под дејствома алкохола.

– За протеклих 11 мјесеци на подручју Полицијске упаве Зворник полицијски службеници су искључили 970 учесника у саобраћају који су били под дејством алкохола. Полицијска управа ће и у наредном периоду наставити са предузимањем превентивних и репресивних мјера све са циљем побољшања безбједности саобраћаја. Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе како би заштитили себе и друге учеснике у саобраћају – рекао је Миљан Бобар, портпарол ПУ Зворник.

Кампању у периоду од 15. децембра 2017. године до 31. јануара 2018. године проводе министарства саобраћаја и веза и унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез, Републичка управа за инспекцијске послове и јединице локалне управе.

4