Премијерно приказан документарни филм „Зворник то је мој град“

Зворник, 22.05.2018. године

У нашем граду јуче је обиљежен 21. мај, Дан града Зворника. Централна свечаност била је Свечана академија на којој је градоначелник Зоран Стевановић уручио градска признања заслужним појединцима и организацијама. По завршетку академије премијерно је приказан документарни филм „Зворник то је мој град“. У стварању филма који је режирао професор Драган Елчић учествовали су средњошколци из Зворника и студенти Филмске академије из Београда, а кадрови су снимани у Филмском кампусу Продукције „Први кадар“ у марту ове године.

Кроз овај документарац промовисан је Зворник и његово културно-историјско наслијеђе, те туристичку понуду града. Градоначелник Стевановић у филму је презентовао историјат Зворника, његову садашњост и планове за будући развој, а о свом граду ријечју, сликом и пјесмом говорили су млади Зворничани, те историчари, умјетници и просвјетни радници.

Премијери документарног филма присуствовао је и професор Елчић који је изразио задовољство што су, како је рекао, политичари препознали културне раднике и дали им шансу да кроз кампус заједно дочарају једну малу причу. Обраћајући се присутнима на премијери која је одржана у Дому омладине, Елчић је поручио „ви сте нама дали поклон, а ми вама узвраћамо од срца“.

5