Премијер Цвијановић и градоначелник Стевановић о додјељењим средствима вртићу

Зворник, 25.09.2018. године

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је, приликом данашње посјете Зворнику задовољство јер су у њему реализовани или је у току реализација пројеката које финансира Влада Републике Сррпске.

– Задовољство ми је што сам могла да обиђем неколико пројеката од којих су неки већ завршени а неки су у току реализације, а који су подржани средствима Владе Републике Српске. Поред онога што реализујемо у путној инфраструктури са око 1.200.000 КМ и поред тога што се у изградњу двије  фискултурне сале пласира око 800.000 КМ, једна од важних ствари је и подршка зворничком Дјечијем вртићу „Наша радост“ јер је Влада донијела одлуку да издвојимо 190.000 КМ за комплетно опремање новог простора за проширење капацитета вртића „Наша радост“.   Задовољна сам због тога, то ће много значити за Зворник, али рећи ћу да је то на нивоу једне велике кампање коју смо ми проводили, предсједник Републике и Влада,  а подразумијевала је многе вртиће широм Републике Српске – рекла је Цвијановићева.

Након састанка у Градској управи градоначелник Зворника Зоран Стевановић нагласио је да су улагања у куповину простора за нови вртић и средства која даје Влада Републике Срспке за његово опремање саставни дио бриге о најмлађима.

– Градска управа ваћ осам година издваја средства за вантјелесну оплодњу за парове са проблемом стерилитетa, извршили смо реконструкцију породилишта гдје смо такође имали свесрдну помоћ наше предсједнице Владе, такође 2008. године смо подигли капацитет вртићa за 100 дјеце, а ове године  за још 150 дјеце. Уложили смо значајна средства у реконструкцију и изградњу основних и средњих школа. Овдје имамо 2.700 новозапослених људи у задњих седам година  и све ово говори да је ово град гдје млади остају и у коме се дјеца рађају– рекао је Стевановић који је напоменуo и да је прије двије године обезбијеђено 200.000 КМ за изградњу објекта за смјештај најсавременијe лабораторије Технолошког факултета за контролу животних намирница.

Директор вртића „Наша радост“ Вукомир Станковић захвалио се предсједници Владе Републике Српске на подршци коју је дала овој предшколској установи.

– То су значајна средства која ће нам омогућити да опремимо нови простор за чију је изградњу Градска управа на челу са нашим градоначелником издвојила 700.000 КМ. Ми тиме омогућавамо да немамо више листу дјеце на чекању. Град Зворник је познат по улагањима у дјецу, ми смо град који је у протеклих неколико година имао највећи проценат обухваћености дјеце припремним одјељењима, а на овај начин наше предшколство добија нови замах – истакао је Станковић.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је мјесну заједницу Пилица гдје је са градоначелником Стевановићем и народним послаником из ове мјесне заједнице Обреном Марковићем отворила новоизграђену деоницу пута у дужини од око три километра, за шта је Влада Републике Српске издвојила 400.000 КМ. У мјесној заједници Брањево отворила је новоизграђену фискултурну салу за подручну школу коју похађа око 250 ученика. Средства за изградњу су обезбиједили предсједник Републике Српске у износу 150.000 КМ и буџет Града Зворника у износу 275.000 КМ. У мјесној заједници Каракај обишла је радове на изградњи фискултурне сале у склопу деветогодишње подручне школе чију изградњу финансира Влада са 600.000 КМ, док је средствима градског буџета финансирано прибављање потребних дозвола.

2