Представљен Туристички водич на Брајевом писму

Зворник, 29.05.2018. године

У просторијама Туристичке организације града Зворника данас је промовисана туристичка брошура о Зворнику за слијепа и слабовида лица. Тиме је Зворник постао један од два града, поред Приједора, у Републици Српској који има туристички промотивни материјал на Брајевом писму.

Туристички водич на Брајевом писму, како је назив брошуре, урађен је у сарадњи са Градском организацијом за слијепа и слабовида лица. Штампан је у ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске у тиражу од  200 комада и доштампаваће се по потреби.

Директор ТОГЗ Славица Андрић истакла је да се идеја за израду ове брошуре родила 2016. године када се Свјетски дан туризма обиљежавао под темом „Туризам за све“.

– Тада смо заједно са Градском организацијом за слијепа и слабовида лица дошли на идеју да израдимо ову брошуру како би Зворник постао приступачнији у погледу информација за ову категорију туриста – рекла је Андрићева која је напоменула да је ТОГЗ обезбједила средства за реализацију овог пројекта.

Андрићева је појаснила да је у питању адаптација брошуре “Одшкрините капију Зворника” у којој су информације о природним и културним атракцијама Зворника и туристичким садржајима које туристи могу наћи на територији нашег града. Брошура је двојезична, израђена на српском и енглеском језику. Скоро цјелокупан штампани тираж биће предат Градској организацији за слијепа и слабовида лица чији представници често путују у друге градове или су домаћини бројних дешавања, што је идеална прилика да и путем брошура промовишу свој град и привуку одређен број туриста.

Љубинко Ребић, предсједник Градске организације за слијепа и слабовида лица, захвалио се Туристичкој организацији, јер је, како је истакао, израдом брошуре омогућила слијепим и слабовидим лицима да добију информације о ономе што град Зворник нуди туристима.

На конференцији за новинаре Андрићева је саопштила да је зворничка Туристичка организација учествовала на Београдском манифесту који је одржан од 25. до 27. маја на Калемегданској тврђави. Република Српска била је земља партнер манифеста, а Зворник је представљен као дио туристичке понуде Републике Српске.

– Задовољни смо представљањем Зворника на тродневном фестивалу манифестација и дестинација који је био веома посјећен и гдје смо подијелили велики број туристичких брошура. Многобројни посјетиоци имали су прилику да се упознају са понудом Зворника, да сазнају које су то све атракције и манифестације нашег града, те да се упознају са понудом смјештајних капацитета у Зворнику. Акценат је стављен на најаву наших манифестација, посебно на Зворничко љето, а с обзиром да се Зворник налази на веома фреквентном путном правцу и представља идеално мјесто за краћи одмор промовисани су и наши угоститељски објекти – рекла је Андрићева.

На свечаном отварању Београдског манифеста наступили су Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“, Дјечји хор „Изворник“ и ученик Основне музичке школе Павле Гурдељевић који је свирао на хармоници – истакла је Андрићева.

3