Представљен приступ УНДП-а у изради плана збрињавања паса луталица

01.03.2019. године

У Градској управи одржан је састанак на коме је представљен приступ УНДП-а у изради дугорочног и локално одрживог плана збрињавања паса луталица.

Координатор пројекта УНДП-а Елземина Бојичић истакла је да у изради плана треба да учествују  представници локалне заједнице којих се ова проблематика тиче било на начин да су у обавези да брину о популацији одбачених паса, било да имају проблем са овом популацијом, било да су љубитељи паса.

– Говоримо о проблему који људи имају са прекобројном популацијом паса и то јесте проблем и са сигурносног аспекта и са здравственог и за имовину. Суштина је да се окупе људи и да заједно смисле шта радити, а истовремено да то буде у складу са могућностима локалне заједнице. Овај план неће захтјевати од локалне заједнице више улагања, него смисленија улагања и укључивање већег броја сегмената друштва. Моје искуство до сада показује да никада и нигдје једна организација или једна институција нису могли да ријеше овај проблем трајно ако нису били укључени и други – рекла је Бојичић која је нагласила да је потребно сагледати проблем из више перспектива тако да мишљење свих буде обухваћено, па ће и рјешење бити прихватљиво за свакога

Састанку у Зворнику присуствовали су представници Градске управе, школа и вртића,  ловачког удружења, кинолошког удружења и ветеринари.

У циљу израде плана биће одржане двије дводневне радионице, а прва је заказана за прву седмицу априла.

5