Предавање за дјецу у предшколским установама и основним школама

Зворник, 19.04.2018. године

У оквиру Кампање „Април мјесец чистоће“ Градске управе Зворник данас су се комунални полицајци дружили са малишанима у Дјечијем вртићу „Наша радост“ са којим су разговарали о еколошким темама.

Начелник Комуналне полиције града Зворника Горан Писић и комунални полицајац  Снежана Сандић подсјетили су да је ово трећа година како спроводе едукативна предавања у вртићу, додавши да се резултати рада са најмлађим Зворничанима из претходних година и те како виде.

– Говорили смо о екологији, о заштити јавних површина – паркића и игралишта, о комуналном реду, односно о томе шта је дозвољено, а шта није, као и о томе како засадити нове саднице – рекао је Писић који је додао да ће дјеци у школама причати и о рециклажи.

Директор вртића „Наша радост“ Вукомир Станковић истакао је да су оваква предавања веома важна, јер се на тај начин код дјеце подиже свијест о заштити животне средине.

– Ово је једна добра сарадња између Комуналне полиције и дјеце гдје малишани кроз разговор са комуналним полицајцима долазе до нових сазнања, али и ми одрасли од њих много можемо да научимо – рекао је Станковић.

У организацији Комуналне полиције града Зворника оваква предавања биће одржана и у вртићу „Невен“, те за ученике од првог до петог разреда у свим основним школама у на територији града.

Малишани вртића ће већ сутра у оквиру Кампање „Април мјесец чистоће“ засадити нове саднице на Ђурђевграду.

2