Предавања о заштити животне средине у зворничким основним школама

Зворник, 04.05.2018. године

Комунална полиција града Зворника од 3. до 15. маја  спроводи радионице у свим зворничким основним школама о заштити животне средине. Ово је наставак активности у оквиру кампање „Април-мјесец чистоће“ које је Комунална полиција започела у дјечијим вртићима „Наша радост“ и „Невен“ и којим подршку пружају  АД „Водовод и комуналије“ и Шумска управа Зворник.

Прве радионице одржане су јуче у Основној школи „ Десанка Максимовић“ у Челопеку гдје је у два блока обухваћено око 100 ученика другог и петог разреда.

Начелник Комуналне полиције Горан Писић рекао је да на интерактивним радионицама говоре о комуналном реду, односно о томе шта је дозвољено, а шта није, као и о заштити животне средине, а све у циљу подизања нивоа еколошке свијести.

– Дио нашег предавања је селективно одлагање отпада, те озелењавање површина. Као подршка нашој активности АД „Водовод и комуналије“ донира канте, за почетак свакој школи по једну, за селективно одлагање пластике, док је Шумска управа дала по једну садницу смреке, као и црног и бијелог бора за сваку школу које ћемо засадити у школским двориштима заједно са ученицима – рекао је Писић.

Директорица челопечке школе Сања Танацковић истакла је да је ова пракса Комуналне полиције веома важна.

– Значај оваквих радионица је велики јер су ова дјеца будући млади људи који треба да мисле о очувању животне средине, о правилном депоновању отпада, о пошумљавању и мислим да ће ово предавање имати велики ефекат код ученика – сматра Танацковићева.

Према утврђеном плану радионице ће бити одржане и у осталим школама. Већ данас Комунална полиција је у ОШ „Петар Кочић“ у Козлуку, у  уторак, 08. маја, у ОШ „Јован Цвијић“ у Дрињачи, у четвртак, 10. маја, у школама „Никола Тесла“ у Пилици и „Вук Караџић“ у Роћевићу, те у уторак, 15. маја, у школи „Свети Сава“ у Зворнику.

4