Празнична чаролија у Зворнику – пакетићи за малишане

Зворник, 04.01.2019. године

Градска управа града Зворника је у 2018. години одлучила да скромно обиљежи празнике, али да се фокусира заједно са својим суграђанима да се обезбиједе пакетићи за сву дјецу, која из различитих разлога нису имала прилику да их добију.

„Ове године смо одлучили да средства из буџета не издвајамо за организовани дочек Нове године нити на нека другачија славља. Сва средства, услуге изнајмљивања простора  и координацију са нашим различитим удружењима и институцијама у Зворнику смо усмјерили на обезбјеђивање довољног броја пакетића за 250 дјеце које имамо на обједињеном списку“, истакао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

Према Ивановићевим ријечима спискове су направили у координацији са  Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Центром за подршку дјеци са сметњама у развоју и њиховим породицама и Удружењем „Наши анђели“ (удружење родитеља са четворо и више дјеце). Цијелу акцију носили су Техничко школски центар Каракај, који су прикупили 60 пакетића, Дјечји хор Дома омладине „Звончићи“ прикупили су 58 пакетића, један привредник из Зворника је донирао 55 пакетића, организација  „Осмех на дар“ сигурала је 55 пакетића, а остало су прикупили чланови МСД Зворник.

2