Почела реализација Пројекта за развој агробизниса

Зворник, 18.10.2017. године

Градска управа Града Зворника у сарадњи са УСАИД-овим Програмом подршке маргинализованим групама започела је реализацију Пројекта подршке развоју агробизниса маргинализованих група жена на подручју града Зворника. Вриједност пројекта је 60.000 КМ од чега Градска управа обезбјеђује 30.000 КМ.

Крајем прошле седмице извршена је дистрибуција и расподјела дрвеног коља и поцинчане жице за првих девет корисница пројекта са подручја мјесних заједница Дрињачe и Зелиње.

Овим пројектом 18 корисница ће кроз грант града Зворника и УСАИД-а добити по око 3.300 КМ за заснивање по једног дунума засада малине.

Грант подразумјева рефундацију трошкова корисницама пројекта  за садни материјал, дрвено коље, поцинчану жицу, систем за наводњавање, противградне мреже, минерално ђубриво и хемијску заштиту засада малине.

У  току ове седмице биће окончан процес дистрибуције и расподјеле поцинчане жице и дрвеног коља за преостале учеснице пројекта, а испоруком садног материјала која ће бити извршена у првој декади новембра мјесеца, биће завршена прва фаза пројекта.

На прољеће 2018. године пројекат ће бити настављен испоруком и монтажом  система за наводњавање и противградних мрежа за учеснице пројекта.

6