Отворен Програм стипендија њемачке привреде за 2018.годину

Зворник,12.10.2017.
Програм стипендија отворен је до 13.новембра 2017.године, а циљ програма је да се студенти и апсолвенти упознају са организацијом, пословним процесима и радом успјешних компанија, како би касније то знање пренијели у БиХ.

У оквиру овог програма студенти виших семестара, апсолвенти и они који су завршили студије и стекли прво радно искуство имају прилику обавити праксу у престижним њемачким компанијама у трајању од три до шест мјесеци. У програму учествују њемачке фирме из различитих области као што су економија, финансије, енергетика, аутомобилска индустрија, електротехника, информатика, медији/германистика, пројектни менаџмент, заштита животне средине, архитектура, грађевина, пољопривреда и друге.

Програм финансира Влада СР Њемачке уз координацију Одбора њемачке привреде за источну Европу. Програм обезбјеђује смјештај, путне трошкове, здравствено осигурање за вријеме боравка у Њемачкој и мјесечни џепарац.

Програм стипендија њемачке привреде спроводи се дванаести пут на подручју БиХ, уз подршку Представништва њемачке привреде у БиХ (АХК БиХ) као локалног партнера програма.

Више информација можете пронаћи на: www.stipendienprogramm.org

Флајер.Flyer-All-DE

Флајер.Flyer-All-EN

3