Одржана „Дринска регата“ 

Зворник, 06.08.2018. године

На „Дринској регати“, која је била први догађај четвртог дана „Зворничког љета“, низ Дрину од Малог Зворника до Жићине плаже, односно од Зворника до Доњег Шепка пловило је око 200 пловила са више од 1.000 учесника.

Међу учесницима „Зворничке регате“, коју су по традицији организовали градови Зворник и Лозница и општина Мали Зворник, били су и представници ових локалних самоуправа.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић истакао је да догађај као што је регата потврђује да нас Дрина спаја.

– Ово је и промоција туристичких потенцијала града Зворника, Малог Зворника и Лознице – рекао је Ивановић и подсјетио да на регати учествују заљубљеници у ријеку Дрину и регате и из околних општина.

Капетан регате за учеснике са лијеве обале ријеке Дрине Горан Радаковић нагласио је да су биле предузете све неопходне мјере како би регата протекла у најбољем реду.

Он је додао да је „Дринска регата“ која је одржана под паролом „Дрина је само једна“, својеврсно дружење и уживање на ријеци свих учесника, подсјетивши да вожња чамцима до циља траје око четири-пет часова.

Циљ регате за учеснике са десне стране ријеке Дрине била је Жићина плажа, а за учеснике са лијеве стране плажа у Доњем Шепку. За све учеснике по завршетку регате био је обезбијеђен ручак, те превоз до Зворника.

2