Одржана централна манифестација у оквиру „Дана јабуке“ у школи у Челопеку

Зворник, 30.10.3017. године

У Основној школи „Десанка Максимовић“ у Челопеку данас је одржана централна манифестација у оквиру „Дана јабуке“ који се у овој школи организују од 2002. године.

– Традиционално, посљедње седмице у октобру, организујемо „Дане јабуке“. Манифестацију смо ове године почели изложбама свих секција на тему јабуке које су приређене, како у централној, тако и у подручним школама и гдје смо прогласили ауторе најљепшег паноа, те ликовних и литерарних радова. Данас је завршна манифестација у оквиру које имамо приредбу уз учешће рецитаторске, хорске, драмске и ритмичке секције. Такође смо уприличили изложбу јела од јабуке која су направиле мајке и баке наших ученика. Поред тога, секција „Клуб-игре без граница“ приредила је програм у оквиру којег су дјеца играла шах, као и игру под називом „појешћу те јабучице“ са фигурицама у облику јабуке, слагали пузле и имали друге игре. Све је у знаку јабуке, па у складу са тим сви запослени у школи носе беџеве у облику јабуке – рекла је директор школе Сања Танацковић .

Поред родитеља и других гостију данашњој манифестацији присуствовала је и шеф Кабинета градоначелника Зворника Драгана Милошевић. Сви гости, након програма који је данас припремљен у школи у Челопеку, могли су да дегустирају слатке производе које су направиле вриједне Челопечанке.

3