Одржана 16. редовна сједница Скупштине града Зворника

Зворник, 14.05.2018. године

Данас је одржана 16. редовна сједница Скупштине града Зворника на којој су одборници донијели Одлуку о додјели признања града Зворника за 2018. годину. Златна медаља “Станко Николић“ биће уручена Љубици Стевановић за друштвено одговоран рад и СПКД  „Просвјета“ Зворник  за допринос развоју просвјете и културе. Сребрна медаља “Станко Николић“ биће уручена Божици Остојић за допринос развоју дечијег позоришта и Међународном Комитету Црвеног крста – Делегација у Сарајеву за допринос  у области  деминирања, а Бронзана медаља “Станко Николић“ даваоцима крви Пери Стевановићу и Жељку Лазићу,  те  за посебне резултате у пољопривреди Адему Пандуру и Секули Радићу. Ове године неће бити додијељене Повеља града и Зхвалнице.

Одборници су једногласно усвојили и Одлуку о куповини пословног простора у Зворнику. Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић појаснио је да ће бити купљено 800 квадратних метара пословног простора за потребе Градске управе и институција града Зворника, који се налази у стамбено-пословном објекту “Москва“.

–  Потребан нам је простор за за измјештање дијела служби из зграде Градске управе, а такође желимо да ријешимо и питање обезбјеђивања простора за излагање експоната музејске збирке. Поред тога Технолошки факултет је исказао потребу за простором у коме ће отворити Иновациони центар – рекао је Ивановић.

Одборници су донијели и Одлуку о учешћу у заједничкој изградњи вишепородичног стамбено-пословног објекта у Зворнику. Према тој Одлуци Град Зворник и Доо “Кесо-градња“  закључиће уговор о заједничкој изградњи вишепородичног стамбено-пословног објекта у Зворнику. Град Зворник у заједничку изградњу уложиће земљиште и објекат на њему. Инвеститор будућег објекта „Кесо-градња“ је обавезан да у цјелости финансира израдњу објекта и да од надлежних органа прибави сву потребну документацију. Граду Зворнику на име учешћа у заједничкој изградњи припашће пословни простор на првом спрату укупне површине 292 квадрата по принципу “кључ у руке“.

На данашњој сједници донесена је и Одлука о замјени земљишта са АД „Водовод и комуналије“ у површини од 250 квадратних метара.

– Ова површина биће употријебљена за проширење паркинг капацитета у граду, односно ту ће бити направљено 47 нових паркинг мјеста – истакао је Ивановић.

Данас су једногласно усвојени извјештаји о раду за прошлу годину АД „Водовод и комуналије“, АД „Зворник стан“, Шумске управе и ЈП Регионалана депонија ДОО Зворник. Ивановић је оцијенио да су ова предузећа задовољавајуће функционисала у 2017. години, али и да увијек може и више и боље.

На данашњој сједници једногласно су донесене и Одлука о безбједности и регулисању саобраћаја на путевима и улицама града Зворника, Одлука о отпису потраживања, Одлука о продаји градског грађевинског земљишта непосредном погодбом ДОО „САС“ Прибој, као и Информација  о стању криминалитета, ЈРМ-а и безбједности саобраћаја на подручју града Зворника за период 01.01-31.12.2017. године, Информација о стању локалних и некатегорисаних путева на подручју града Зворник са приједлогом мјера и Информација о организованости, опремљености и функционисању цивилне заштите на подручју града Зворник.

Због истека мандата на сједници су разријешени директори и именовани вршиоци дужности директора „Дома за старија лица“, „Дома омладине“ и Туристичке организације, као и чланови Одбора за жалбе.

2