Одржан тринаести „Видовдански сабор“ у Зворнику

У суботу, 23.06.2018. године одржан  је тринаести „Видовдански сабор“ на коме је наступило око 200 учесника културно- умјетничких друштава и фолклорних ансамбла из Републике Српске и Србије.  Поводом Видовдана, једног од највећих празника у историји српског народа, наступили су „чувари традиције“ из Угљевика, Нове Пазове, Ваљева, Шапца, Новог Сада и домаћина Зворника.

„Видовдански сабор“ отворио је Милан Цвијетиновић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, истичући да га посебно радује што зворнички КУД „Свети Сава“ путем традиционалних игара са једне и друге стране Дрине остварује сарадњу са матицом Србијом и његује традицију српског народа.

Предсједник КУД-а „Свети Сава“ Драган Голић нагласио је да се сваке године у Зворнику, поводом празника Видовдана, одржава „Видовдански сабор“ који је својеврсна смотра фолклорног стваралаштва Републике Српске и Србије.  „Настојимо да на ‘Видовданску смотру’ дођу ансамбли из Републике Српске и Србије да зворничка публика заиста види врхунске мајсторе фолклора“, рекао је Голић и додао да КУД „Свети Сава“  жели да окупи што више омладине да путем КУД-а активно учестује у очувању наше традиције.

Отварању „Видовданског сабора“ претходио је традиционални дефиле учесника главном градском улицом и пријем у Градској управи.  Организатор ове манифестације је КУД „Свети Сава“, а покровитељ град Зворник.

3