Одржан свечано-радни састанак Градског штаба за ванредне ситуације

Зворник, 01.03.2018. године

Поводом 1. Марта, Међународног дана цивилне заштите, данас је одржан свечано-радни састанак Градског штаба за ванредне ситуације града Зворника.

На састанку су једногласно усвојени План одбране од поплава на подручју града Зворника у 2018. години и План активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спашавања од шумских и других пожара на отвореном простору на подручју града Зворника у 2018. години.

Начелник Градског штаба Рајко Јурошевић рекао је да се ради о два важна годишња оперативна плана који су израђени према инструкцијама Републичке управе Цивилне заштите.

– Што се тиче града Зворника, ми смо у претходном периоду доста превентивно радили, између осталог доста је урађено на чишћењу корита Сапне и Хоче – рекао је Јурошевић.

Он је саопштио и да је у протеклој години извршена набавка одређене опреме за Службу цивилне заштите.

– Купљена су четири чамца, два ванбродска мотора и двије приколице за транспорт чамаца за шта је из градског буџета издвојено 42.600 КМ – истакао је Јурошевић који је нагласио да су и у овој години у буџету планирана значајна средства за набавку потребне опреме за Цивилну заштиту.

2