Одабрана најбоља фотографија на конкурсу ТО „Ухвати ритам љета“

Зворник, 10.11.2017. године

Фотографија „Ухваћен ритам љета“ аутора Станислава Томића освојила је прво мјесто на конкурсу за најбољу туристичку фотографију који је расписала Туристичка организација града Зворника.

Према ријечима Иване Ђокић Милановић, представнице ТО, форографија приказује људе различите старосне доби који уживају у чарима ријеке Дрине, док је у позадини наш град и мост Краља Александра Првог Карађорђевића који је један од препознатљивих симбола Зворника.

Друго мјесто освојила је фотографија „Гости из иностранства“ аутора Бориса Пепића која приказује туристе из Њемачке који су се, боравећи у Зворнику забавили користећи један од спортских терена на обали ријеке Дрине.

– Обје фотографије су веселе, пуне покрете, задовољних лица и на неки начин шаљу позив и другима да уживају на исти начин у нашем граду. Фотографије у потпуности осликавају тему конкурса и приказују како се може провести један садржајан дан у Зворнику у току љетњих мјесеци – рекла је Ђокић Милановић.

Аутор најбоље фотографије  награђен је са 200 КМ, а другопласирани са 150 КМ, док је Туристичка организација стекла право да фотографије користи у све промотивне активности које ће спроводити у наредном периоду

Конкурс на тему „Ухвати ритам љета“ био је расписан у периоду од 1. августа до 21 септембра.

5