Од 2. до 8. августа „Зворничко љето 2018“

Зворник, 18.07.2018. године

Зворник ће од  2. до 8. августа бити центар дешавања у регији, јер се тада одржава традиционално „Зворничко љето“.

Манифестација се ове године одржава 18. пут по реду и Зворничанима и посјетиоцима из других градова понудиће концерте популарних пјевача и група и друге забавне, спортске и културне догађаје.

„Зворничко љето 2018“ отвориће пјевачица Милица Тодоровић, а наредних вечери наступиће „Неверне бебе“, највећа регионална поп звијезда Здравко Чолић, Митар Мирић, „Апсолутно романтично“, Никола Роквић и Неда Украден.

Поред вечерњих концерата биће и бројни дневни догађаји међу којима позоришне представе, Људи и мостови, Зворнички котлић, Регата, „Палетина“ колонија, меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“.

– Имаћемо богат програм, трудили смо се да за свачији укус буде по нешто и позивам суграђане да као и претходних година све то пропрате. Oчекујемо и бројне госте из других градова, а напоменућу и да су смјештајни капацитети у том периоду већ попуњени – рекао је замјеник градоначелника Бојан Ивановић који је истакао да ће у сарадњи са Полицијском управом и ангажовањем редара бити обезбијеђен највиши ниво безбједности током манифестације.

Он се захвалио и спонзорима нагласивши да је и ове године њихова подршка неизоставна.

Традиционално седмог дана манифестације биће обиљежена слава града, Света Петка Трнова. Света литургија биће служена у цркви Свете Петке на Ђурђев граду, а вечерња служба у храму Светог Јована Крститеља. Кроз град ће, као и претходних година, проћи свечана литија, након чега ће бити обављено ломљене славског колача на платоу испред Касине.

„Зворничко љето 2018“ биће затворено концертом Неде Украден.

6