Обука Савеза општина и градова за одборнике

Зворник, 25.01.2018. године

У Градској управи Зворник данас је у организацији Савеза општина и градова Републике Срспке одржан семинар на тему „Управљање локалним развојем“ намијењен одборницима.

Сања Крунић из Савеза општина и градова истакла је да је циљ семинара да се одборници упознају са кључним аспектима управљања локалним развојем, те да упознају неке примјере практичних алата који им могу бити од помоћи када је у питању доношење, надгледање и спровођење стратешких планова.

Предавач на семинару, Митар Перушић, професор на Универзитету Источно Сарајево, истакао је да је улога одборника у процесу управљања развојем веома важна.

– У процесу управљања развојем јако је битно планирање локалног развоја, реализација, надзор и вредновање локалног развоја, као и ревизија одређених развојних планова. У свим тим фазама одборници имају своју директну или индиректну улогу. Из тог разлога нама као професионалцима, Савезу општина и градова и међународним институцијама јако је битно да одборници имају једну проактивну улогу у свим фазама управљања локалним развојем. Зато је и организована данашња обука, а на општу добробит и грађана и локалне заједнице – рекао је Перушић.

Данашњи семинар је организован у оквиру пројекта „Интегрисани локални развој“ који представља заједничку иницијативу Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација.

2