Нова радна мјеста корист за друштвену заједницу

Зворник, 07.03.2018. година

Директори Фондације „Мозаик“ Зоран Пуљић и Европске асоцијације за филантропију-ЕВПА Ендрју Мјурхед посјетили су Градску управу Зворник гдје их је примио градоначелник Зворника Зоран Стевановић са сарадницима.

Стевановић је рекао да Градска управа са Фондацијом „Мозаик“ већ осам година има веома добру сарадњу кроз „Омладинску банку“  и преко њихових улагања у прве бизнисе младих Зворничана.

Напоменувши да ће добра сарадња бити настављена и у овој години, градоначелник је позвао младе суграђане да се пријаве „Мозаику“ са добром бизнис идејом гдје ће Градска управа, свима чији програми буду оцијењени позитивно од Фондације „Мозаик“, помоћи у реализацији њиховог бизниса.

Мјурхед је изразио захвалност градоначелнику на великој подршци коју даје Фондацији „Мозаик“ како би се у граду Зворнику креирала нова радна мјеста и заштитила животна средина, те створиле нове велике друштвене користи за ову заједницу.

Подсјетивши да ЕВПА инвестира у Фондацију „Мозаик“, он је нагласио да је јако добро да млади људи покрену своје бизнисе.

Пуљић је подсјетио да је Фондација „Мозаик“ присутна у Зворнику дужи период кроз пројекте „Омладинске банке“ и да у свом раду препознаје младе људе са потенцијалом.

Он је нагласио да Фондација „Мозаик“ има више новца на располагању за инвестирање, него што има добрих приједлога бизниса, те је упутио позив младим Зворничанима да се јаве „Мозаику“ са новим пројектима. Пуљић је изразио наду да ће у наредном периоду Зворник бити један од центара за друштвено предузетништво у овом дијелу Европе.

Састанку је присуствовла и Тамара Јовић, директорица друштвеног бизниса „Супер жена“ чији је пут ка оснивању овог бизниса кренуо преко Омладинске банке и Фондације „Мозаик“.

– Најприје смо реализовале пројекат „Дјечији дани“ уз помоћ „Мозаика“ и Градске управе. Добиле смо позив да идемо даље и кроз цијели процес сам имала велику подршку људи из „Мозаика“, не само финансијску него и савјетодавну – рекла је Јовићева.

Данка Босиочић је тренутно са друштвеним бизнисом „Еко бос“ у „Мозаиковом“ инкубатору за друштвене бизнисе,  а у априлу ће се знати да ли је прошла са овом бизнис идејом код „Мозаика“.

4