Никола Роквић наступио пред публиком на градској плажи

Зворник, 07.08.2018. године

На градској плажи синоћ је наступио Никола Роквић, а као и претходних вечери „Зворничког љета“, бројна публика је пропратила његов концерт и пјевала заједно са њим.

Роквић је прије наступа рекао да очекује да буде лепо, баш онако како му је његов отац Маринко причао када је он наступао на традиционалној зворничкој манифестацији.

– Чуо сам од мог оца, пошто је годинама овде наступао, и од других колега, да је публика весела и да је добра атмосфера. Лепо је наступати у оваквом амбијенту, са леве стране је река Дрина, прелепа је природа – истакао је Роквић који је синоћ пјевао своје пјесме и пјесме, како је рекао, свог драгог колеге Маринка Роквића и других драгих колега.

Вечерас је на програму „Зворничког љета“ Књижевно вече у Дому омладине у 19:00 часова када ће бити промовисана књига Славка Тадића „Трновица у доњем Подрињу“. У 21:00 час на градској плажи концерт ће одржати група „Апсолутно романтично“.

„Зворничко љето“ завршава се сутра концертом Неде Украден.

Сутра ће, по посебном програму, бити обиљежена крсна слава града, Света Петка Трнова.

У Цркви “Свете Петке Трнове“ на Ђурђев граду у 09:30 часова биће служена Света литургија (организован превоз за грађане са поласком аутобуса у 08:30 часова испред Дома здравља). У Храму Светог Јована Крститеља у 17:30 часова биће служена      Вечерња служба, а након тога, у 18:00 часова кроз град ће проћи свечана литија коју ће предводити Његово преосвештенство, владика зворничко –тузлански Фотије. Код Спомен обиљежја у центру града биће одржан помен погинулим борцима.

Ломљење славског колача биће обављено на платоу испред Касине гдје ће бити Свечана академија у славу Светој Петки уз бесједу глумца Тихомира Станић и наступ Првог зворничког пјевачког друштва “Изворник“.

4