Најљепше дружење у организацији Удружења „Бебе 1“

Најљепше дружење у организацији Удружења „Бебе 1“

Најљепше дружење у организацији Удружења „Бебе 1“26

Зворник, 26.03.2017. године

Зворничко Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе 1“ организовало је данас прво дружење дјеце и родитеља који су чланови Удружења. Овом догађају пуном радости и љубави присуствовао је и градоначелник Зворника Зоран Стевановић, као и његов замјеник Бојан Ивановић.

Удружење броји 74 брачна пара и 40 беба рођених из лијеченог стерилитета. Допринос да се ови храбри и истрајни људи остваре као родитељи дала је и Градска управа Зворник која сваке године издваја средства из буџета за финансирање трећег покушаја вантјелесне оплодње. Из овог програма Градске управе до сада је рођено пет беба, један брачни пар очекује близанце, а има још доста парова који су у процесу вантјелесне оплодње.

– Ми се трудимо свих ових година да подржимо здраве и напредне идеје и ова је мени до сада можда и најдража. Стојим уз ово удружење од првог дана њиховог постојања и тако ће бити и даље. Они су дио наше пронаталитене политике и сваке године Градска управа планира у свом буџету средства која се троше на трећи покушај вантјелесне оплодње за брачне парове који нису имали среће да се остваре као родитељи природним путем. Желим да се захвалим, Николини Оро и њеним колегиницима и свим брачним паровима на њиховој истрајности. Јако сам поносан на све ове бебе и малишане и хвала свима онима који  су уз ово Удружење, као и онима који су помогли данашње дружење, а које афирмише њихов рад и подстиче људе који имају проблем са остварењем родитељства да се никада не предају – рекао је Стевановић.

Николина Оро, оснивач Удружења, подсјетила је да Удружење постоји шест година, додавши да се се резултат њиховог рада види данас.

– До сада смо добили 40 дјеце. Лијечење стерилитета је финансијски јако скупо и дуготрајно, то је јако велика борба и ми са поносом можемо да кажемо да смо јако срећни, да се надамо сваким даном све већем резултату, да се све више дјеце роди и да сљедеће године у исто вријеме на оваквом скупу буде барем дупло више дјеце рођене из лијеченог стерилитете. Ми овим скупом желимо да пошаљемо позитивну слику како може успјешно да се ријеши неки проблем, да дамо вјетар у леђа свим људима који се боре са овим пробемом – рекла је Оро.

Она је овом приликом истакла значај подршке коју имају од градобачелника Стевановића и његових сараданика свих ових година.

– Прије 6 година имали смо само идеју и отишли смо у Општинску, данас Градску управу Зворник да је предочимо.  Идеја о оснивању Удружења од стране градоначелника Стевановића и шефа његовог кабинета Душице Савић прихваћена је на најљепши могући начин. Већ два дана касније позвали су нас и рекли нам да ће наша Градска управа финансирати трећи покушај вантјелесне оплодње. Та морална и финансијска подршка много нам значи, ми од оснивања до данас имамо безграничну подршку од наше Градске управе и зато смо сада успјешни. Имамо и свесрдну помоћ нашег Фонда здравственог осигурања који за сада обезбјеђује двије бесплатне вантјелесне оплодње – рекла је Оро.

Драгана Павловић, предсједница Удружења, истакла је да данас окупљени малишани и њихови родитељи дају снагу оним члановима удружења који се још увијек нису остварили као родитељи, да буду јаки и истрајни у тој борби и да добију благо које и они држе у рукама.   Она је изразила наду да ће њихова дружења окупљати све већи број дјеце.

Удружење је за све малишане, уз помоћ спонзора, обезбиједило поклоне, а градоначелник Стевановић је помогао у извлачењу имена.

6