На „Зворничком љету“ у току „Дани спорта“

На „Зворничком љету“ у току „Дани спорта“

Зворник, 05.08.2016. године
На „Зворничком љету“ у току „Дани спорта“

Синоћ су на спортском терену код Основне школе „Свети Сава“, у оквиру „Зворничког љета 2016“,  почели тродневни турнири у баскету.

Организатор турнира је КК „Дрина баскет“ чији је тренер, Дејан Гајић, рекао да ће бити одиграни  турнири за јуниоре, сениоре и по први пут за ветеране.

– Ове године по први пут имамо и категорију ветерана гдје су нам се пријавиле двије екипе, а поред њих имам јуниорску и сениорску категорију. У јуниорској конкуренцији имамо 8 екипа из Власенице, Милића и Зворника и у сениорској конкуренцији 12 екипа из Власенице и Зворника. Вечерас играју јуниори, у суботу на истом мјесту од 18:00 сати играће сениори и у недељу ветерани. У недељу се, такође, играју и полуфиналне и финалне утакмице свих категорија. У случају неповољних временских услова, а ми се надамо да ће нас вријеме послужити, утакмице ће бити одригране у Рекреативно спортском центру – рекао је Гајић.

Награда за прво мјесто у категорији јуниора је 250 КМ, за прво мјесто у категорији сениора 700 КМ и 200 КМ за сениорску екипу која освоји друго мјесто. У категорији ветерана, обзиром на мали број пријављених екипа, прво мјесто биће награђено са 100 КМ. Првопласиране екипе у свим категоријама добиће и пехар, док ће екипе које заузму прва три мјеста у свим категоријама добити медаље.

Учеснике турнира поздравио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић који им је пожелио фер спортску борбу и добро дружење.

Синоћњи турнир отворили су мали чланови КК „Зворник баскет“.

6